Verdonk in debat met ZZP'ers, Hoofddorp

Hoofddorp
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 november 2009 20:00
plaats Hoofddorp
aanwezigen M.C.F. (Rita) Verdonk i e.a.
organisatie Trots op Nederland i

Op maandagavond 16 november organiseert ZZP Netwerk Nederland een debatavond met Rita Verdonk over écht ondernemerschap. Er is immers in de laatste maanden veel gebeurd in ZZP-land. Het Tweede Kamerlid Verdonk heeft aangegeven nieuwsgierig te zijn naar deze ontwikkelingen en wil dan ook in gesprek met ZZP’ers. De bijeenkomst vindt plaats in:

Hotel/Restaurant de Herbergh

Sloterweg 257

Badhoevedorp

(telefoon: 020-6592600)

Hotel/restaurant is op de hoek van de Sloterweg en de Schipholweg (N232).

Thema’s die aan de orde komen:

  • • 
    Mag je – als je ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel als ondernemer – nog recht hebben op een WAO- of WW-uitkering? ZZP Netwerk Nederland vindt in ieder geval van niet: de prikkel tot echt creatief en innovatief ondernemerschap ontbreekt namelijk.
  • • 
    Waarom wordt het ZZP’ers in de zorg zo moeilijk gemaakt? Waarom kunnen zij niet ondernemen zoals ze willen?
  • • 
    ZZP Netwerk Nederland lanceert ook een constructief voorstel voor belastingverlaging voor thuiswerkende ZZP’ers.
  • • 
    ZZP’ers hebben veel last van de slechte betaalmoraal van de overheid: we hebben een idee hoe dat kan worden opgelost.

Het persoonlijk verhaal over het 'eenmanschap' van Rita Verdonk

Verder zal Rita Verdonk in een persoonlijk verhaal - interviewvorm - uit de doeken doen hoe het is om ‘tegen alle winden in te willen waaien’, tegenslagen te ervaren en tegelijkertijd discipline te hebben om doelstellingen te willen bereiken. Hoe gaat zij daarmee om? Het zijn aspecten die ZZP’ers in ieder geval zullen aanspreken, want een ZZP’er is immers ook een eenpitter; net als Verdonk die op dit moment in haar eentje in de Tweede Kamer zit.

Aanmelden:

Ondernemende ZZP’ers kunnen zich aanmelden via de website www.zzpnetwerknederland.nl . De toegangsprijs bedraagt 20 euro (ex BTW). Het inhoudelijk programma van de avond start om 20.00 uur.

Over ZZP Netwerk Nederland:

ZZP Netwerk Nederland is op 11 juni gelanceerd. Initiatiefnemers hiervan waren Miranda Brugman van het Amstelveense VistaGo en Jerry Helmers van Crown Media uit Badhoevedorp (Haarlemmermeer). Zij vinden het belangrijk dat de ZZP’er vooral ook als ondernemer wordt gezien en niet als verlengstuk van het werknemerschap. “Er zijn namelijk talloze ZZP’ers die er bewust voor kiezen om ZZP’er te zijn en te blijven. Bovendien vind je ZZP'ers in alle branches: van juristen tot aan marketing-consultants, van journalisten tot aan reclamemakers.”

Daarnaast is er de ambitie om bijeenkomsten te organiseren waar ZZP’ers in ongedwongen sfeer vooral met elkaar over ZZP-gerelateerde thema’s van gedachten kunnen wisselen, zonder dat er een acquisitiegedachte over het gesprek heen hangt. ZZP Netwerk Nederland is het enige onafhankelijke netwerk van ZZP’ers, dat ook is opgericht door ZZP’ers. Er zit geen sponsoring van grote bedrijven of andere organisaties achter. ZZP Netwerk Nederland is voor, door en met ondernemende ZZP’ers.

ZZP Netwerk Nederland spreekt niet van Zelfstandigen Zonder Personeel maar van Zelfverzekerde Zelfstandige Professionals.


1.

Trots op Nederland

 Trotst op NL

Trots op Nederland (TROTS) was een politieke beweging die ontstond rond oud-Tweede Kamerlid en oud-VVD-minister Rita Verdonk i. De beweging werd op 3 april 2008 formeel gelanceerd. Bij de verkiezingen van 9 juni 2010 i behaalde TROTS geen zetel. Rita Verdonk maakte op 21 oktober 2010 haar vertrek uit de landelijke politiek bekend.

De beweging vond zelf dat zij niet was in te delen volgens de traditionele politieke links-rechts indeling. Op grond van veel standpunten was een typering van de beweging als rechts-populistisch echter verdedigbaar, al was TROTS wel voorstander van vormen van directe democratie.

2.

Meer over...