Wijziging van protocol nr. 3 bij de Overeenkomst betreffende de definitie van het begrip producten van oorsprong en de methoden van administratieve samenwerking Protocol nr. 3 betreffende de definitie van het begrip producten van oorsprong en methoden van administratieve samenwerking

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze overig is op 18 mei 2006 gepubliceerd en is op 22 december 2005 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2006/343/EG: Besluit nr. 2/2005 van het Gemengd Comité EG-IJsland van 22 december 2005 tot wijziging van protocol nr. 3 bij de Overeenkomst betreffende de definitie van het begrip producten van oorsprong en de methoden van administratieve samenwerking Protocol nr. 3 betreffende de definitie van het begrip producten van oorsprong en methoden van administratieve samenwerking

officiële Engelstalige titel

2006/343/EC: Decision No 2/2005 of the EC-Iceland Joint Committee of 22 December 2005 amending Protocol 3 to the Agreement, concerning the definition of the concept of originating products and methods of administrative cooperation Protocol 3 concerning the definition of the concept of originating products and methods of administrative cooperation
 
Rechtsinstrument Overig
Celex-nummer i 22006D0343

3.

Key dates

Document 22-12-2005
Bekendmaking in Publicatieblad 18-05-2006; PB L 131 p. 1-108
Ondertekening 22-12-2005; Brussel
Inwerkingtreding 22-12-2005; in werking datum document zie art 2
01-01-2006; Toepassing zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

18.5.2006   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 131/1

 

BESLUIT Nr. 2/2005 VAN HET GEMENGD COMITÉ EG-IJSLAND

van 22 december 2005

tot wijziging van protocol nr. 3 bij de Overeenkomst betreffende de definitie van het begrip „producten van oorsprong” en de methoden van administratieve samenwerking

(2006/343/EG)

HET GEMENGD COMITÉ,

Gelet op de op 22 juli 1972 in Brussel ondertekende Overeenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap en de Republiek IJsland (1), hierna „de overeenkomst” genoemd, en met name op artikel 38 van protocol nr. 3,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Protocol nr. 3 bij de overeenkomst voorziet in de cumulatie van de oorsprong tussen de Gemeenschap en IJsland, Bulgarije, Noorwegen, Roemenië en Zwitserland (inclusief Liechtenstein).

 

(2)

Het is wenselijk het systeem van cumulatie uit te breiden zodat kan worden gebruikgemaakt van materialen van oorsprong uit de Gemeenschap, Bulgarije, Roemenië, IJsland, Noorwegen, Zwitserland (inclusief Liechtenstein), Faeröer, Turkije of enig ander land dat deelneemt aan het Euro-mediterrane partnerschap, dat is gebaseerd op de Verklaring van Barcelona die werd aangenomen op de Euro-mediterrane Conferentie van 27 en 28 november 1995 (2), teneinde de handel te ontwikkelen en de regionale integratie te bevorderen.

 

(3)

Met het oog op de toepassing van het uitgebreide systeem van cumulatie uitsluitend tussen de landen die aan de vereiste voorwaarden voldoen, en teneinde ontwijking van douanerechten te voorkomen, dienen nieuwe bepalingen inzake oorsprongscertificering te worden vastgesteld.

 

(4)

Er dienen overgangsbepalingen te worden vastgesteld voor goederen in doorvoer of in opslag op de dag waarop dit besluit van toepassing wordt, zodat deze in aanmerking kunnen komen voor het uitgebreide systeem van cumulatie.

 

(5)

Er dienen enkele technische wijzigingen te worden aangebracht om afwijkingen in en tussen de verschillende taalversies van de tekst te corrigeren.

 

(6)

Voor de goede werking van de overeenkomst en ter vereenvoudiging van het werk van gebruikers en douanediensten is het daarom dienstig alle desbetreffende bepalingen op te nemen in een nieuwe tekst van het protocol nr. 3,

BESLUIT:

Artikel 1

Protocol nr. 3 bij de Overeenkomst betreffende de definitie van het begrip „producten van oorsprong” en de methoden van administratieve samenwerking wordt vervangen door de aan dit besluit gehechte tekst, tezamen met de desbetreffende gemeenschappelijke verklaringen.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt aangenomen.

Het is van toepassing vanaf de eerste dag van de maand volgende op die waarin het werd aangenomen.

Gedaan te Brussel, 22 december 2005.

Voor het Gemengd Comité

De voorzitter

  • R. 
    WRIGHT
 

  • (2) 
    Algerije, Egypte, Israël, Jordanië, Libanon, Marokko, Syrië, Tunesië, Westelijke Jordaanoever en Gazastrook.
 

PROTOCOL nr. 3

betreffende de definitie van het begrip „producten van oorsprong” en methoden van administratieve samenwerking

INHOUDSOPGAVE

TITEL I

ALGEMENE BEPALINGEN

 

Artikel 1

Definities

TITEL II

DEFINITIE VAN HET BEGRIP „PRODUCTEN VAN OORSPRONG”

 

Artikel 2

Algemene voorwaarden

 

Artikel 3

Cumulatie in de Gemeenschap

 

Artikel 4

Cumulatie in IJsland

 

Artikel 5

Geheel en al verkregen producten

 

Artikel 6

Toereikende bewerking of verwerking

 

Artikel 7

Ontoereikende be- of verwerking

 

Artikel 8

Determinerende eenheid

 

Artikel 9

Accessoires, vervangingsonderdelen en gereedschappen

 

Artikel 10

Stellen of...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.