Besluit nr. 1/2000 van de Associatieraad EU-Letland van 26 januari 2000 tot wijziging van protocol nr. 3 bij de overeenkomst met Letland betreffende de omschrijving van het begrip "producten van oorsprong" en methoden van administratieve samenwerking

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze overig is op 24 februari 2000 gepubliceerd en is op 1 januari 2000 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit nr. 1/2000 van de Associatieraad EU-Letland van 26 januari 2000 tot wijziging van protocol nr. 3 bij de Europaovereenkomst tussen de Europese Unie en Letland betreffende de omschrijving van het begrip "producten van oorsprong" en methoden van administratieve samenwerking

officiële Engelstalige titel

Decision No 1/2000 of the EU-Latvia Association Council of 26 January 2000 amending Protocol 3 on the definition of the concept of 'originating products' and methods of administrative cooperation to the EU-Latvia Europe Agreement
 
Rechtsinstrument Overig
Origineel voorstel COM(1999)423 NLEN
Celex-nummer i 22000D0224(01)

3.

Key dates

Document 26-01-2000
Bekendmaking in Publicatieblad 24-02-2000; PB L 51 p. 27-29
Ondertekening 26-01-2000; Brussel
Inwerkingtreding 01-01-2000; Toepassing zie art 2
26-01-2000; in werking datum document zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

Avis juridique important

|

5.

22000D0224(01)

Besluit nr. 1/2000 van de Associatieraad EU-Letland van 26 januari 2000 tot wijziging van protocol nr. 3 bij de Europaovereenkomst tussen de Europese Unie en Letland betreffende de omschrijving van het begrip "producten van oorsprong" en methoden van administratieve samenwerking

Publicatieblad Nr. L 051 van 24/02/2000 blz. 0027 - 0029

BESLUIT Nr. 1/2000 VAN DE ASSOCIATIERAAD EU-LETLAND

van 26 januari 2000

tot wijziging van protocol nr. 3 bij de Europaovereenkomst tussen de Europese Unie en Letland betreffende de omschrijving van het begrip "producten van oorsprong" en methoden van administratieve samenwerking

(2000/158/EG)

DE ASSOCIATIERAAD,

Gelet op de op 12 juni 1995 te Luxemburg ondertekende Europaovereenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Letland, anderzijds(1), inzonderheid op artikel 38 van protocol nr. 3,

Overwegende hetgeen volgt:

  • (1) 
    De omschrijving van het begrip "producten van oorsprong" moet worden gewijzigd in verband met de goede werking van het uitgebreide cumulatiesysteem waardoor het mogelijk is materialen te gebruiken van oorsprong uit de Europese Gemeenschap, Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Bulgarije, Roemenië, Letland, Litouwen, Estland, Slovenië, Turkije, de Europese Economische Ruimte, IJsland, Noorwegen en Zwitserland.
  • (2) 
    Het verdient aanbeveling de artikelen waarin bedragen zijn genoemd, aan de invoering van de euro aan te passen.
  • (3) 
    Gezien de wijzigingen in fabricageprocédés en de tekorten aan bepaalde grondstoffen moeten enige wijzigingen worden aangebracht in de lijst van oorsprongverlenende be- of verwerkingen.
  • (4) 
    Derhalve dient protocol nr. 3 te worden gewijzigd,

BESLUIT:

Artikel 1

Protocol nr. 3 betreffende de omschrijving van het begrip "producten van oorsprong" en methoden van administratieve samenwerking wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    In de artikelen 21 en 26 wordt het woord "ecu" vervangen door het woord "euro".
  • 2. 
    Artikel 30 komt als volgt te luiden: "Artikel 30

Bedragen in euro

  • 1. 
    De tegenwaarde van de in euro uitgedrukte bedragen in de nationale valuta van het land van uitvoer wordt door het land van uitvoer vastgesteld en via de Commissie van de Europese Gemeenschappen aan de landen van invoer meegedeeld.
  • 2. 
    Wanneer deze tegenwaarde hoger is dan de door het land van invoer vastgestelde tegenwaarde, dan aanvaardt het land van invoer het door het land van uitvoer vastgestelde bedrag indien de producten gefactureerd zijn in de valuta van het land van uitvoer. Wanneer de producten gefactureerd zijn in de valuta van een lidstaat van de Gemeenschap of van een ander in de artikelen 3 en 4 genoemd land, aanvaardt het land van invoer het door het betrokken land meegedeelde bedrag.
  • 3. 
    De in een bepaalde nationale valuta te gebruiken bedragen zijn gelijk aan de tegenwaarde in die nationale valuta van de in euro uitgedrukte bedragen op de eerste werkdag van oktober 1999.
  • 4. 
    De in euro uitgedrukte bedragen en de tegenwaarde daarvan in de nationale valuta van de lidstaten en van Letland worden op verzoek van de Gemeenschap of van Letland door het Associatiecomité herzien. Bij deze herziening ziet het Associatiecomité erop toe dat de in nationale valuta uitgedrukte bedragen niet lager worden. Voorts zal het comité onderzoeken of het wenselijk is de gevolgen van de betreffende limieten in reële termen te handhaven. Het kan te dien einde besluiten de in euro uitgedrukte bedragen te wijzigen.".
  • 3. 
    Bijlage II wordt als volgt gewijzigd:
  • a) 
    De bewoording van GS-post 1904 komt als volgt te luiden:

">RUIMTE VOOR DE TABEL>"

  • b) 
    De bewoording van GS-post 2207 komt als volgt te luiden:

">RUIMTE VOOR DE TABEL>"

  • c) 
    De bewoording van...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

6.

Origineel voorstel

 

7.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

8.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

9.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.