Arbeidsmarktbeleid, Zoetermeer - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 4 april 2020
kalender

Arbeidsmarktbeleid, Zoetermeer

Station Zoetermeer en de Nelson Mandelabrug
datum 5 november 2009
plaats Zoetermeer
aanwezigen W.A.F.G. (Willem) Vermeend†i, Ch.P. (Tof) Thissen†i, A. (Arnold) Heertje e.a.
organisatie Nicis Institute

Conferentie: Effectief arbeidsmarktbeleid is efficiŽnt samenwerken.

Nieuwsgierig naar de succesfactoren van de publiek-private samenwerking in Zoetermeer? Tijdens deze conferentie delen partners van de Sociaal Economische Agenda Zoetermeer (SEA Zoetermeer) hun kennis, resultaten en opbrengsten van drie jaar samenwerken. Ook geven verschillende sprekers (Tof Thissen, Maarten van Rossum, Willem Vermeend en Arnold Heertje) toelichting over effectief arbeidsmarktbeleid.

De gemeente Zoetermeer en het bedrijfsleven bundelden november 2006 de krachten in het programma de SEA Zoetermeer. Doelstellingen van de SEA Zoetemeer zijn het ondernemersklimaat verbeteren, de werkgelegenheid vergroten en het aantal uitkeringsgerechtigden verminderen. De SEA Zoetermeer initieert nieuwe projecten en geeft een impuls aan bestaande projecten die bijdragen aan de doelstellingen.

Deze publiek-private samenwerking is succesvol! Concrete projecten zijn uitgevoerd: opening van het leerwerkloket, revitaliseren van bedrijventerreinen, start van nieuwe opleidingen, schrappen van regels (deregulering), opening van het WerkgeversServicePunt Zoetermeer, kansen creŽren voor startende ondernemers, aanvragen Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelcentra en ondertekening van het convenant ĎDiversiteit en gelijke behandeling in bedrijfí door maar liefst 40 Zoetermeerse werkgevers.

Meer informatie: www.nicis.nl


1.

Meer over...