Wijziging van bijlage I (Veterinaire en fytosanitaire aangelegenheden) bij de EER-overeenkomst

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze overig is op 10 april 2008 gepubliceerd.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit van het Gemengd Comité van de EER nr. 133/2007 van 26 oktober 2007 tot wijziging van bijlage I (Veterinaire en fytosanitaire aangelegenheden) bij de EER-overeenkomst

officiële Engelstalige titel

Decision of the EEA Joint Committee No 133/2007 of 26 October 2007 amending Annex I (Veterinary and phytosanitary matters) to the EEA Agreement
 
Rechtsinstrument Overig
Celex-nummer i 22007D0133

3.

Key dates

Document 26-10-2007
Bekendmaking in Publicatieblad 10-04-2008; Special edition in Croatian: Chapter 11 Volume 111,OJ L 100, 10.4.2008
Ondertekening 26-10-2007; Brussel
Inwerkingtreding 01-01-1001; in werking zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

10.4.2008   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 100/27

 

BESLUIT VAN HET GEMENGD COMITÉ VAN DE EER

Nr. 133/2007

van 26 oktober 2007

tot wijziging van bijlage I (Veterinaire en fytosanitaire aangelegenheden) bij de EER-overeenkomst

HET GEMENGD COMITÉ VAN DE EER,

Gelet op de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, gewijzigd bij het Protocol tot aanpassing van de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, hierna „de Overeenkomst” genoemd, en met name op artikel 98,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Bijlage I bij de Overeenkomst werd gewijzigd bij Besluit nr. 99/2007 van het Gemengd Comité van de EER van 28 september 2007 (1).

 

(2)

Thans is hoofdstuk I van bijlage I voor IJsland slechts van toepassing met betrekking tot aquicultuurdieren, aquicultuurproducten en visserijproducten.

 

(3)

In lid 2 van de inleiding van hoofdstuk I van bijlage I is vastgesteld dat de in hoofdstuk I van bijlage I vermelde besluiten van toepassing zijn voor IJsland wanneer dat voor het specifieke besluit is vermeld.

 

(4)

In lid 2 van de inleiding van hoofdstuk I van bijlage I is in een herziening van hoofdstuk I van bijlage I voor IJsland voorzien.

 

(5)

De overeenkomstsluitende partijen hebben de situatie voor IJsland herzien en ertoe besloten dat IJsland de besluiten overneemt waarnaar in hoofdstuk I van bijlage I wordt verwezen, behalve voor de bepalingen die betrekking hebben op levende dieren, andere dan vissen en aquicultuurdieren, en dierlijke producten zoals eicellen, embryo’s en sperma.

 

(6)

De besluiten waarnaar in hoofdstuk I van bijlage I wordt verwezen, zijn voor IJsland van toepassing tenzij met betrekking tot het specifieke besluit wordt vermeld dat dit voor IJsland niet van toepassing is. Daarom moet lid 2 van de inleiding van hoofdstuk I van bijlage I worden gewijzigd.

 

(7)

Vanwege de specifieke situatie van IJsland betreffende klimaat, aardrijkskundige ligging en aard van de beschikbare grondstoffen, kan het voederen van vismeel aan herkauwers worden aanvaard. Hierbij wordt rekening gehouden met het feit dat IJsland geen vlees en beendermeel produceert of invoert.

 

(8)

IJsland heeft een overgangsperiode van 18 maanden nodig om volledig te voldoen aan de bepalingen op de gebieden die door de goedkeuring van dit besluit die voor IJsland gaan gelden.

 

(9)

Dit besluit is niet van toepassing op Liechtenstein,

BESLUIT:

Artikel 1

Hoofdstuk I van bijlage I bij de Overeenkomst wordt gewijzigd zoals aangegeven in de bijlage bij dit besluit.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op 27 oktober 2007, op voorwaarde dat alle in artikel 103, lid 1, van de Overeenkomst bedoelde kennisgevingen aan het Gemengd Comité van de EER hebben plaatsgevonden (2).

Artikel 3

Dit besluit wordt bekendgemaakt in het EER-gedeelte van en in het EER-supplement bij het Publicatieblad van de Europese Unie.

Gedaan te Brussel, 26 oktober 2007.

Voor het Gemengd Comité van de EER

De voorzitter

Stefán Haukur JÓHANNESSON

 

  • (2) 
    Grondwettelijke vereisten aangegeven.
 

BIJLAGE

Hoofdstuk I van bijlage I wordt gewijzigd zoals hieronder gespecificeerd:

 

1)

De inleiding wordt als volgt gewijzigd:

 

a)

de tekst van lid 2 wordt vervangen door:

„De bepalingen van dit hoofdstuk zijn voor IJsland van toepassing, behalve die betreffende levende dieren, andere dan vissen en aquicultuurdieren, en dierlijke producten zoals eicellen, embryo’s en sperma. Wanneer een besluit niet of gedeeltelijk voor IJsland van toepassing is, wordt zulks met betrekking tot het specifieke besluit vermeld.

Uiterlijk 18 maanden na de inwerkingtreding van dit besluit legt IJsland de bepalingen van dit hoofdstuk...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.