Besluit 2009/337 - Criteria voor de indeling van afvalvoorzieningen overeenkomstig bijlage III bij Richtlijn 2006/21/EG betreffende het beheer van afval van winningsindustrieën

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze beschikking is op 22 april 2009 gepubliceerd en moest uiterlijk op 21 april 2009 zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2009/337/EG: Beschikking van de Commissie van 20 april 2009 tot vaststelling van de criteria voor de indeling van afvalvoorzieningen overeenkomstig bijlage III bij Richtlijn 2006/21/EG van het Europees Parlement en de Raad betreffende het beheer van afval van winningsindustrieën (Kennisgeving geschied onder nummer C(2009) 2856)

officiële Engelstalige titel

2009/337/EC: Commission Decision of 20 April 2009 on the definition of the criteria for the classification of waste facilities in accordance with Annex III of Directive 2006/21/EC of the European Parliament and of the Council concerning the management of waste from extractive industries (notified under document number C(2009) 2856)
 
Rechtsinstrument Beschikking
Wetgevingsnummer Besluit 2009/337
Celex-nummer i 32009D0337

3.

Key dates

Document 20-04-2009
Bekendmaking in Publicatieblad 22-04-2009; Special edition in Croatian: Chapter 15 Volume 034,OJ L 102, 22.4.2009
Inwerkingtreding 21-04-2009; van kracht datum kennisgeving
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 21-04-2009

4.

Wettekst

22.4.2009   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 102/7

 

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE

van 20 april 2009

tot vaststelling van de criteria voor de indeling van afvalvoorzieningen overeenkomstig bijlage III bij Richtlijn 2006/21/EG van het Europees Parlement en de Raad betreffende het beheer van afval van winningsindustrieën

(Kennisgeving geschied onder nummer C(2009) 2856)

(2009/337/EG)

DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap,

Gelet op Richtlijn 2006/21/EG van het Europees Parlement en de Raad van 15 maart 2006 betreffende het beheer van afval van winningsindustrieën en houdende wijziging van Richtlijn 2004/35/EG (1), en met name op artikel 22, lid 1, onder g),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Teneinde een gemeenschappelijke beoordeling van de in bijlage III bij Richtlijn 2006/21/EG vermelde criteria te waarborgen is het noodzakelijk, rekening houdend met de verschillende soorten afvalvoorzieningen en hun gedrag op korte en lange termijn en gedurende de hele exploitatiefase, een methodologie te specificeren en waar mogelijk grenswaarden vast te stellen.

 

(2)

Vanuit technisch oogpunt moeten afvalvoorzieningen die uitsluitend inert afval of onverontreinigde grond bevatten, worden vrijgesteld van de beoordeling van de criteria voor de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen of gevaarlijk afval.

 

(3)

De mogelijke gevaren die een afvalvoorziening oplevert, kunnen in de loop van de exploitatiefase en de sluiting van de voorziening sterk veranderen. Daarom dient de indeling van de voorziening waar nodig en minstens aan het eind van de exploitatiefase te worden getoetst.

 

(4)

Om te kunnen beoordelen of er bij verlies van de integriteit van de constructie of een onjuiste exploitatie van een voorziening sprake is van levensgevaar en gevaar voor de gezondheid van de mens moet er bij de beoordeling van de significantie van dat levensgevaar of gevaar voor de gezondheid van de mens rekening worden gehouden met de feitelijke permanente aanwezigheid van mensen in de mogelijkerwijs getroffen gebieden.

 

(5)

De in deze beschikking vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het bij artikel 18 van Richtlijn 2006/12/EG van het Europees Parlement en de Raad (2) ingestelde comité,

HEEFT DE VOLGENDE BESCHIKKING GEGEVEN:

Artikel 1

  • 1. 
    Een afvalvoorziening wordt overeenkomstig bijlage III, eerste streepje, van Richtlijn 2006/21/EG in categorie A ingedeeld, als de voorspelde gevolgen op korte of lange termijn van een storing ten gevolge van een verlies van de integriteit van de constructie of een onjuiste exploitatie van een afvalvoorziening zou kunnen leiden tot:
 

a)

niet te verwaarlozen levensgevaar;

 

b)

ernstig gevaar voor de gezondheid van de mens;

 

c)

ernstig gevaar voor het milieu.

  • 2. 
    Met het oog op de in lid 1 bedoelde indeling wordt bij de beoordeling van de mogelijke gevaren van de voorziening rekening gehouden met de volledige levenscyclus van de voorziening, met inbegrip van de fase na de sluiting.

Artikel 2

  • 1. 
    Met het oog op deze beschikking wordt onder de integriteit van de constructie van een afvalvoorziening verstaan: het vermogen om het afval binnen de grenzen van de voorziening te houden op de wijze waarvoor deze is ontworpen.
  • 2. 
    Onder verlies van de integriteit van de constructie vallen alle mogelijke storingsmechanismen die relevant zijn voor de constructie van de betrokken afvalvoorziening.
  • 3. 
    Een beoordeling van de gevolgen van het verlies van de integriteit van de constructie omvat de directe gevolgen van materiaal dat ten gevolge van de storing uit de voorziening wordt verplaatst en de hieruit voortvloeiende effecten op korte en lange...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.