Verordening 2007/1330 - Uitvoeringsregels voor de verspreiding onder belanghebbenden van informatie over voorvallen in de burgerluchtvaart als bedoeld in artikel 7, lid 2, van Richtlijn 2003/42/EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening was geldig van 15 november 2007 tot 14 november 2015.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EG) nr. 1330/2007 van de Commissie van 24 september 2007 tot vaststelling van uitvoeringsregels voor de verspreiding onder belanghebbenden van informatie over voorvallen in de burgerluchtvaart als bedoeld in artikel 7, lid 2, van Richtlijn 2003/42/EG van het Europees Parlement en de Raad

officiële Engelstalige titel

Commission Regulation (EC) No 1330/2007 of 24 September 2007 laying down implementing rules for the dissemination to interested parties of information on civil aviation occurrences referred to in Article 7(2) of Directive 2003/42/EC of the European Parliament and of the Council
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2007/1330
Celex-nummer i 32007R1330

3.

Key dates

Document 24-09-2007
Bekendmaking in Publicatieblad 14-11-2007; Special edition in Croatian: Chapter 07 Volume 025,OJ L 295, 14.11.2007
Inwerkingtreding 15-11-2007; in werking datum publicatie + 1 zie art 11
Einde geldigheid 14-11-2015; opgeheven door 32014R0376

4.

Wettekst

14.11.2007   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 295/7

 

VERORDENING (EG) Nr. 1330/2007 VAN DE COMMISSIE

van 24 september 2007

tot vaststelling van uitvoeringsregels voor de verspreiding onder belanghebbenden van informatie over voorvallen in de burgerluchtvaart als bedoeld in artikel 7, lid 2, van Richtlijn 2003/42/EG van het Europees Parlement en de Raad

(Voor de EER relevante tekst)

DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap,

Gelet op Richtlijn 2003/42/EG van het Europees Parlement en de Raad van 13 juni 2003 inzake de melding van voorvallen in de burgerluchtvaart (1), met name op artikel 7, lid 2,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Richtlijn 2003/42/EG eist de invoering van nationale systemen voor het melden van voorvallen, om ervoor te zorgen dat voor de veiligheid van de luchtvaart relevante informatie wordt gemeld, verzameld, opgeslagen, beschermd en verspreid met als enig doel het voorkomen van ongevallen en incidenten, en derhalve niet het vaststellen van schuld of aansprakelijkheid.

 

(2)

Deze verordening dient te gelden voor de informatie die door de lidstaten krachtens artikel 6, lid 1, van Richtlijn 2003/42/EG wordt uitgewisseld. Voor in de nationale databanken opgeslagen informatie over voorvallen in de lidstaten dienen nationale regels met betrekking tot het vrijgeven van informatie over de veiligheid in de luchtvaart te gelden.

 

(3)

Onder belanghebbenden wordt in deze verordening verstaan iedereen die zou kunnen bijdragen tot verhoging van de veiligheid in de burgerluchtvaart door een passend gebruik van de krachtens Richtlijn 2003/42/EG verzamelde informatie met betrekking tot veiligheid.

 

(4)

Nationale contactpunten zijn het best op de hoogte van de in hun eigen lidstaat gevestigde belanghebbenden. Met het oog op een zo veilig en efficiënt mogelijke behandeling van de verzoeken om informatie moeten verzoeken van op het grondgebied van de lidstaat gevestigde belanghebbenden door een nationaal contactpunt worden behandeld, terwijl verzoeken van belanghebbenden uit derde landen of van internationale organisaties door de Commissie worden behandeld.

 

(5)

In een later stadium kan de Commissie besluiten om het beheer van de overeenkomstig artikel 6 van Richtlijn 2003/42/EG uitgewisselde informatie en de behandeling van verzoeken van belanghebbenden uit derde landen of van internationale organisaties aan een instantie toe te vertrouwen.

 

(6)

De Commissie stelt een lijst van contactpunten op en maakt deze openbaar.

 

(7)

Om misbruik van het systeem te voorkomen moet het contactpunt dat een verzoek om informatie ontvangt, alvorens de hoeveelheid en het niveau van de te verstekken informatie wordt bepaald, controleren of de verzoeker een belanghebbende is en moet het verzoek worden beoordeeld.

 

(8)

De nationale contactpunten moeten voldoende informatie inwinnen om tot validering en beoordeling van verzoeken over te kunnen gaan. Zij dienen daartoe gebruik te maken van een formulier dat relevante informatie bevat over de verzoeker en het met het verzoek beoogde doel.

 

(9)

Wanneer bepaalde belanghebbenden regelmatig informatie nodig hebben met betrekking tot hun eigen activiteiten, moet het mogelijk zijn om een algemeen besluit tot informatieverstrekking met betrekking tot die belanghebbenden vast te stellen.

 

(10)

Een verzoeker dient de vertrouwelijkheid van het systeem te beschermen en moet het gebruik van de ontvangen informatie beperken tot het in het verzoek aangegeven doel, hetgeen dient te stroken met de doelstellingen van Richtlijn 2003/42/EG.

 

(11)

Alle contactpunten moeten in staat zijn te controleren of een door hen afgewezen verzoek niet via een...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.