Verordening 2004/338 - Restituties bij uitvoer voor mengvoeders op basis van granen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening is op 27 februari 2004 gepubliceerd en is op dezelfde dag in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EG) nr. 338/2004 van de Commissie van 26 februari 2004 tot vaststelling van de restituties bij uitvoer voor mengvoeders op basis van granen

officiële Engelstalige titel

Commission Regulation (EC) No 338/2004 of 26 February 2004 fixing the export refunds on cereal-based compound feedingstuffs
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2004/338
Celex-nummer i 32004R0338

3.

Key dates

Document 26-02-2004
Bekendmaking in Publicatieblad 27-02-2004; PB L 60 p. 21-22
Inwerkingtreding 27-02-2004; in werking zie art 2

4.

Wettekst

15.4.2004   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 106/22

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 22 maart 2004

houdende vaststelling van zijn reglement van orde

(2004/338/EG, Euratom)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 207, lid 3, eerste alinea,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, en met name op artikel 121, lid 3,

Gelet op het Verdrag betreffende de Europese Unie, en met name op artikel 28, lid 1, en artikel 41, lid 1,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Krachtens artikel 4 van het Verdrag betreffende de Europese Unie geeft de Europese Raad de nodige impulsen voor de ontwikkeling van de Unie en stelt hij algemene politieke beleidslijnen vast.

 

(2)

De Europese Raad heeft tijdens zijn bijeenkomst van 21 en 22 juni 2002 in Sevilla overeenstemming bereikt over een aantal regels voor de voorbereiding, het verloop en de conclusies van zijn werkzaamheden om ten volle deze rol te kunnen vervullen, namelijk de nodige impulsen voor de ontwikkeling van de Europese Unie geven en algemene politieke beleidslijnen vaststellen. Ter wille van de doorzichtigheid en de doeltreffendheid dient in het reglement van orde van de Raad uitdrukkelijk te worden gewezen op het bestaan van deze regels, voor de uitvoering waarvan praktische maatregelen moeten worden genomen.

 

(3)

Het is van belang dat de Raad voor de organisatie van zijn werk regels hanteert waarmee hij de onvermijdelijk beperkte beschikbare tijd beter kan benutten. Om dit te bewerkstelligen heeft de Raad op 18 maart 2003 een gedragscode aangenomen waarvan het doel een efficiëntere voorbereiding en een efficiënter verloop van de zittingen van de Raad en de vergaderingen van zijn voorbereidende instanties is. Deze gedragscode dient in het reglement van orde te worden opgenomen om deze juridisch afdwingbaar te maken,

BESLUIT:

 Enigartikel

Het reglement van orde van de Raad van 22 juli 2002 (Besluit 2002/682/EG, Euratom) (1) wordt vervangen door de volgende bepalingen, die op 23 maart 2004 in werking treden:

REGLEMENT VAN ORDE VAN DE RAAD

Artikel 1

Convocatie en vergaderplaatsen

  • 1. 
    De Raad wordt door zijn voorzitter, op diens initiatief, op initiatief van één van zijn leden of van de Commissie, in vergadering bijeengeroepen (2).
  • 2. 
    Zeven maanden vóór de datum waarop het voorzitterschap zijn werkzaamheden aanvangt, doet het, in voorkomend geval na raadpleging van het voorgaande en het volgende voorzitterschap, mededeling van de beoogde data voor de zittingen die de Raad moet houden om zijn wetgevingswerkzaamheden te verrichten of operationele besluiten te nemen.
  • 3. 
    De Raad heeft zijn zetel te Brussel. In de maanden april, juni en oktober houdt de Raad zijn zittingen in Luxemburg (3).

In uitzonderlijke omstandigheden en om deugdelijk gemotiveerde redenen kan de Raad of het Comité van permanente vertegenwoordigers (Coreper), met eenparigheid van stemmen, besluiten dat een zitting op een andere plaats wordt gehouden.

Artikel 2

Raadsformaties, rol van de Raad Algemene Zaken en Externe Betrekkingen, programmering

  • 1. 
    De Raad kan bijeenkomen in verschillende formaties, afhankelijk van de besproken aangelegenheden. De Raad in zijn formatie Algemene Zaken en Externe Betrekkingen (hierna „Raad Algemene Zaken en Externe Betrekkingen” genoemd), in vergadering bijeen zoals bedoeld in artikel 2, lid 2, onder a), stelt de lijst van de formaties vast; deze lijst staat in bijlage I.
  • 2. 
    De Raad Algemene Zaken en Externe Betrekkingen heeft als belangrijkste de volgende twee werkterreinen, waarvoor hij afzonderlijke zittingen houdt, met afzonderlijke agenda's en eventueel op verschillende dagen, die respectievelijk gewijd zijn aan:
 

a)

de voorbereiding en follow-up van de bijeenkomsten van de Europese Raad, met inbegrip van...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.