Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezoekt St. Elisabeth Ziekenhuis en Ambulancezorg Nederland, Tilburg

Gemeentehuis van Tilburg
datum 25 september 2009
plaats Tilburg
aanwezigen F. (Cisca) Joldersma i, H. (Halbe) Zijlstra i, E. (Eeke) van der Veen i e.a.

De vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengt vrijdag 25 september 2009 een werkbezoek aan het St. Elisabeth Ziekenhuis en de Ambulancezorg Nederland in Tilburg.

Het programma begint met een bezoek aan het St. Elisabeth Ziekenhuis. De leden bezoeken het opleiding- en onderzoekcentrum van het ziekenhuis en de afdeling kinderpsychiatrie. Gespreksonderwerpen zijn onder meer:

  • de taakverdeling tussen academische, topklinische en basisziekenhuizen;
  • het toezicht op de kwaliteit en de veiligheid van zorg;
  • personeelstekort in het ziekenhuis.

Vervolgens brengt de delegatie een bezoek aan Ambulancezorg Nederland. De leden spreken met vertegenwoordigers van de ambulancezorg over het digitaal patiëntendossier, de combinatie van medische en verpleegkundige taken (nurse practitioner) en het vervoer van intensive care patiënten. Daarnaast wordt ingegaan op de gevolgen van het vergunningverleningproces van de Wet Ambulancezorg. Het doel van deze wet is het vergroten van de doelmatigheid en de kwaliteit van de ambulancezorg.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:

Mw. P. Smeets (PvdA, voorzitter)

Mw. F. Joldersma (CDA)  

Mw. J. Schermers (CDA)

Mw. A. Willemse-van der Ploeg (CDA)  

Dhr. E. van der Veen (PvdA)

Dhr. H. van Gerven (SP)

Dhr. H. Zijlstra (VVD)  

Mw. E. Wiegman-van Meppelen Scheppink (CU)  

Dhr. B. van der Vlies van der (SGP)

Noot voor de redacties:

Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met de stafdienst Voorlichting, Samira Kleijn, 070 – 318 2183. Na afloop van de verschillende programma-onderdelen is er gelegenheid voor een persmoment. Vertegenwoordigers van de pers dienen zich hiervoor uiterlijk donderdag 24 september 17.00 uur aan te melden bij de stafdienst Voorlichting via pressoffice@tweedekamer.nl of via 070 – 318 283.


1.

Meer over...