Zorgcongres, Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 7 november 2009 10:30 - 11:00
plaats Groningen
locatie 't Kasteel, Melkweg 1 Toon locatie
aanwezigen J. (Jan) Hamel i, K. (Kim) Putters i, E. (Eeke) van der Veen i, E. (Erik) Gerritsen i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De afdeling Groningen en de Werkgroep Patiënt Centraal (WPC) nodigen u van harte uit voor het landelijke zorgcongres. Een belangrijk onderdeel van de dag gaat over marktwerking in de gezondheidszorg. Namens de Tweede Kamerfractie zal Eelke van der Veen een inleiding op het congres houden. Namens de Eerste Kamerfractie zal Kim Putters een bijdrage leveren.

Binnen en buiten de partij is al enige jaren een flinke discussie gaande over de organisatie en het functioneren van de gezondheidszorg. Een belangrijk element hierin is de invoering van steeds meer marktwerking in de Nederlandse gezondheidszorg. Dit zou voordelen kunnen hebben, maar heeft ook nadelen. Het congres heeft als doel deze discussie een richting te geven waarmee de PvdA naar buiten kan treden.

Er is aan een aantal deskundigen binnen de gezondheidszorg gevraagd een analyse te maken van het huidige zorgsysteem. Dit heeft geleid tot een artikelenreeks die dit jaar gepubliceerd wordt in Socialisme en Democratie.

Ook in de WPC-bijeenkomst van 25 juni 2009 is uitvoerig over de wenselijkheid van meer marktwerking in de zorg gediscussieerd.

Het zorgcongres gaat verder met deze discussie en zal trachten hierover conclusies te trekken. Deze conclusies kunnen onder meer gebruikt worden als inbreng voor het partijcongres over de publieke sector in december 2009. Afdelingen en congresafgevaardigden worden daarom ook opgeroepen zich aan te melden. Namens de Tweede Kamerfractie zal Eelke van der Veen een inleiding op het congres houden en namens de Eerste Kamerfractie zal Kim Putters een bijdrage leveren.

Het congres duurt van circa 11.00 uur tot circa 16.00 uur en belooft een interessante bijeenkomst te worden. Reserveert u daarom alvast deze datum en tijd in uw agenda!

Programma:

10.30 - 11.00: Ontvangst met koffie en thee

11.00 - 11.05: Welkom door Kim Putters, dagvoorzitter

11.05 - 11.25: Eelke van der Veen: Vragen en dilemma’s in de gezondheidszorg voor de PvdA

11.30 - 13.00: Discussie in vijf workshops

13.00 - 14.00: Lunch

14.00 - 15.00: Plenaire presentatie van workshops

15.00 - 15.15: Theepauze

15.15 - 15.50: Vaststellen resolutie zorgcongres o.l.v. Jan Hamel

15.50 - 16.00: Afsluiting

16.00 - 17.00: Napraten en een borrel

Kosten: 15 Euro (voor reader,lunch en twee drankjes na afloop) ter plekke te voldoen.

Aanmelden: Klik hier voor het aanmeldingsformulier en uw eerste en tweede keuze voor de workshops.

Routebeschrijving: Kijk op www.hetkasteel.com.

Wij wensen u een inspirerend congres toe,

Namens de PvdA Afdeling Groningen: Piet Boekhoudt, Jasper Eijsink, Wouter van Geffen.

Namens de PvdA Werkgroep Patiënt Centraal: Dirk Achterbergh, Henk Bogers, Erik Gerritsen.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...