Esmé Wiegman houdt startlezing bij congres Per Saldo, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 september 2009 10:00
plaats Den Haag
aanwezigen M. (Jet) Bussemaker i, H.C.P. (Han) Noten i, E.E. (Esmé) Wiegman-van Meppelen Scheppink i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Per Saldo en STG/Health Management Forum u persoonlijk uit om deel te nemen aan de PGB bijeenkomst in Nieuwspoort in Den Haag over de effectiviteit en toekomst van het persoonsgebonden budget.

Het persoonsgebonden budget in de AWBZ levert de PGB-houder niet alleen zeggenschap op over de zorg die hij geleverd krijgt, voor hetzelfde bedrag blijkt hij ook meer zorg te kunnen krijgen dan bij zorg in natura. In de bestuurskamers groeit echter de zorg over de houdbaarheid van het PGB. Staatssecretaris Bussemaker heeft al een paar keer honderden miljoenen moeten bijstorten om de explosief stijgende vraag naar PGB te honoreren.

Per Saldo, de vereniging van budgethouders, wil daarom met een select gezelschap van genodigden nadenken over de effectiviteit van het en de toekomst van het persoonsgebonden budget. Om dit debat aan te scherpen heeft Zorgconsult Nederland op verzoek van Per Saldo een onderzoek uitgevoerd onder een aantal budgethouders naar de kosteneffectiviteit van het PGB.

Dubbele winst, PGB en toekomstscenario’s van de zorg

09.30 uur  Ontvangst en koffie

10.00 uur  Opening en welkom door Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr

10.10 uur  Startlezing door Esmée Wiegman- van Meppelen Scheppink

10.20 uur  PGB als kosteneffectief instrument in zorgstelsel

      - Inleiding: prof. Robbert Huijsman, Zorg Consult Nederland

      - Reactie: Jos de Beer (GGZ Nederland), Frans Oostrik (voorzitter Per Saldo), verzekeraar CZ

      - Discussie met genodigden o.l.v. Ruud Koolen

11.05 uur  Toekomstscenario’s

      - Inleiding: Annemieke Goris, STG/hmf

      - Reactie: Han Noten (voorzitter Actiz), Jopie Verhoeven (NPCF), wethouder Den Haag

      - Discussie met genodigden o.l.v. Ruud Koolen

11.50 uur  Afsluiting


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...