Partij van de Arbeid, wat nu?, Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen
datum 11 juli 2009 10:00 - 09:30
plaats Leiden
aanwezigen R.J. (Roel) in 't Veld i, R.A. (Roos) Vermeij i e.a.

Bij de Europese verkiezingen beleefde de Partij van de Arbeid een onthutsende nederlaag. De Oude Socialisten binnen de partij willen graag met leden en niet-leden, mensen uit het kader van de partij en vooruitstrevende buitenstaanders overleggen, hoe het nu verder zou kunnen gaan. Tekent zich het einde van de sociaal-democratie af, of maken we slechts een tijdelijke vormcrisis mee van onze eigen partij ? Allen die lid of niet zijn, maar zich op enigerlei wijze verbonden voelen met de Partij van de Arbeid, zijn van hart welkom.

Op de bijeenkomst zal Roos Vermeij, Tweede Kamerlid en lid van de werkgroep-Dijksma een toelichting geven op het zojuist uitgebrachte rapport over de dramatische uitslag.

Verder zal er een forumdiscussie zijn, waarbij in ieder geval prof.dr.Roel in 't Veld, sinds jaar en dag kritisch PvdA-er, een bijdrage zal leveren, naast een vertegenwoordiger van het landelijke partijbestuur van de PvdA en een vertegenwoordiger van de Jonge Socialisten.

Dit forum staat onder voorzitterschap van Kees van der Malen, als politiek journalist verbonden aan de HDC-Mediagroep en recent winnaar van de Anne Vondeling-prijs voor politiek-journalistieke analyse.

Alle aanwezigen kunnen zich ook actief in de discussie begeven. De toegang is gratis en in het programma is voldoende pauze ingeruimd voor lunch, broodje of rondgang op de naburige en gezellige Leidse markt.

Het onderwerp is ernstig. De toon zal daarentegen luchtig en zomers zijn. De Oude Socialisten hopen U te mogen verwelkomen. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. Als U maar komt!

Lokatie

Brasserie Restaurant Het Koetshuis ‘de Burcht’

Burggravenzaal (eerste verdieping)

Burgsteeg 13, Leiden

Tijd

Zaterdag, 11 juli 2009, aanvang 10:00 uur (zaal open vanaf 9:30 uur)

Einde bijeenkomst om 14:00 uur


1.

Meer over...