Koenders en Bos naar de Balkan, Montenegro de Cameros

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 14 juni 2009
plaats Montenegro de Cameros, Spanje
aanwezigen W.J. (Wouter) Bos i, A.G. (Bert) Koenders i, A.F.P. (Age) Bakker i, R.J. (Ruud) Treffers e.a.

Minister Koenders brengt, gedeeltelijk samen met vice-premier Bos, een driedaags bezoek aan de Balkan. Aanstaande zondag 14 juni begint het bezoek in Bosnie-Herzegovina.

Hier spreken Koenders en Bos met verschillende organisaties over de ontwikkeling van Srebrenica en de Nederlandse steun hiervoor. ‘Nederland zal de komende jaren nauw betrokken blijven bij de ontwikkeling van Srebrenica en zich vooral gaan richten op de toekomst. Werkgelegenheid en kansen voor de jongere generatie staan daarbij centraal,’ aldus Koenders. In een tweede bijeenkomst spreken beide ministers over de economische crisis en de gevolgen hiervan voor Bosnie-Herzegovina.

Tijdens de kiesgroepvergadering voor het IMF en de Wereldbank in Montenegro staan de economische crisis en de gevolgen hiervan eveneens op hoog de agenda. De vergadering wordt voorgezeten door minister Bos en minister Koenders. Ook de bewindvoerders van het IMF (Age Bakker) en de Wereldbank (Ruud Treffers) nemen deel aan de vergadering.

Op de derde dag van het bezoek aan de Balkan, gaat minister Koenders naar Kosovo. ‘In Kosovo blijft instabiliteit een niet te onderschatten risico. Via onze programma’s verminderen wij deze risico’s, vooral door in te zetten op Nederlandse niches zoals veiligheid en de ontwikkeling van de private sector.’ Minister Koenders bezoekt Pristina en Mitrovica en spreekt daar onder andere met vertegenwoordigers van NGO’s, lokale bestuurders en diverse minderheden.


1.

Meer over...