Commissie voor Europese Zaken bezoekt Stockholm

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 15 juni 2009
aanwezigen R. (Raymond) de Roon i e.a.

De vaste commissie voor Europese Zaken van de Tweede Kamer brengt op maandag 15 juni 2009 een werkbezoek aan Stockholm. Doel van het bezoek is kennis te nemen van de prioriteiten en inzet van het komende Zweedse EU-voorzitterschap (1 juli tot en met 31 december 2009).

De delegatie ontmoet in Stockholm leden van de commissie Europese Zaken van de Rijksdag, het Zweedse parlement, en de Zweedse staatssecretarissen van Europese Zaken en Milieu.

Thema’s die tijdens het bezoek centraal staan zijn onder andere de klimaatconferentie van Kopenhagen in december 2009, het Stockholmprogramma voor justitie- en politiesamenwerking in de EU, de herziening van de EU-begroting en de ratificatie van het verdrag van Lissabon. In het gesprek met de Zweedse parlementsleden komt de parlementaire behandeling van EU-dossiers aan de orde en is er speciale aandacht voor het behandelingsvoorbehoud.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:

Dhr. H.E. Waalkens (PvdA), voorzitter

Dhr. H.J. Ormel (CDA)

Dhr. H. Ten Broeke (VVD)

Dhr. R. De Roon (PVV)

Mw. E. Wiegman (CU)

Noot voor de redacties:

Voor meer informatie over het programma en het afsluitende persmoment kunt u contact opnemen met Annemieke van Willigen, senior voorlichter Tweede Kamer, telefoonnummer

070 - 318 2170 of pressoffice@tweedekamer.nl.


1.

Meer over...