Picknick GroenLinks in het park in Leeuwarden en Groningen

Met dank overgenomen van GroenLinks (GL) i, gepubliceerd op zondag 31 mei 2009.

Ook tijdens het pinksterweekend gaat de campagne door. Met Niels van den Berge en Femke Halsema i zijn we onderweg naar Leeuwarden en Groningen. Helaas hebben we vandaag geen gastblogger mee. MissLipgloss meldde zich vanmorgen ziek. Vanuit de campagnebus wensen we haar van harte beterschap. De eerste stop vandaag is Leeuwarden waar Femke en Niels een kleine wandeling gaan maken. Judith sluit zich later bij ons aan. Zij heeft eerst om 13.10 uur een debat op radio 1.

Update 15.05: De campagnecrew heeft Leeuwarden inmiddels verlaten. Femke en Niels hebben druk geflyerd in de straten van het centrum van de Friese hoofdstad. Vervolgens ging de wandeltocht door naar het park, waar Niels samen met wethouder Isabelle Diks i enkele zonnebloemen plantten. Nu onderweg naar Groningen waar het al druk wordt gepicknickt in het Noorderplantsoen. In Groningen zal ook lijsttrekker Judith Sargentini zich bij ons voegen. Kom ook een drankje met ons drinken!

update 17.30: De picknick zit er weer op. Het GroenLinks Tweede Kamerlid uit Groningen Ineke van Gent i verzorgde vanmiddag de presentatie. In het Noorderplantsoen was het al erg gezellig toen we met Femke en Niels aankwamen. Judith arriveerde kort na ons, waarna Femke met haar speech kon beginnen om het publiek op te warmen. Na Femke betrad Judith het podium met een inspirerende speech over, waarin ze helder uitlegde wat GroenLinks de komende jaren gaat doen in het Europees Parlement i.

Vervolgens was het de beurt aan het publiek om vragen te stellen. In eerste instantie gingen de vragen voornamelijk over landelijke en zelfs lokale thema's, maar in de tweede helft werd er ook gediscussieerd over het belang van Europa en zelfs de Europese landbouwsubsidies. Na de vragenronde gingen Femke, Judith en ook Niels en Ineke nog even persoonlijk in gesprek met de aanwezigen onder het genot van een heerlijke cocktail in het prachtige Groningse Noorderplantsoen. Het was weer een feestje.

Morgen is de laatste Picknick in het Park in het Westerpark te Amsterdam. Dit wordt tevens de kick-off van het grote campagne slotoffensief, waarmee GroenLinks gaat proberen die derde zetel te veroveren. Dus komt allen!