Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 25 mei 2009 - 31 mei 2009
plaats Rotterdam
locatie Hulstkamp gebouw, Maaskade 120 Toon locatie
aanwezigen A.A.M.E. (Broos) van Erp i, M.J. (Job) Cohen i, M.J.A. (Maria) van der Hoeven i, F. (Frank) Heemskerk i, M.G.Th. (Marco) Pastors i, J. (Jens) Stoltenberg i e.a.

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (25 mei t/m 31 mei 2009)

Minister Maria van der Hoeven

Maandag 25 mei en dinsdag 26 mei:

De Chileense president mevr. Michelle Bachalet brengt een driedaags staatsbezoek aan Nederland. Minister Van der Hoeven zal aanwezig zijn bij diverse officiële gelegenheden die in dat kader plaatsvinden.

Zo zal de minister dinsdag 26 mei spreken op het seminar 'Doing business with Chile'. Het seminar staat onder leiding van VNO-NCW-voorzitter Wientjes. Het seminar wordt geopend door Minister Van der Hoeven en de Chileense vice-minister van Economische Zaken, Jean-Jacques Duhart. De President zal het seminar afsluiten met een slotwoord. Thema's van seminar zijn Food&food stuff, flowers, agrobusines, innovation en logistics. Tijdens dit seminar vindt er ook een productpresentatie plaats van Chileense producten (wijn, vis, fruit, groente) en wordt er een overeenkomst getekend tussen EuroChile Foundation en Solutio Group. Organisatie is in handen van EZ/EVD en ProCHILE.

13.30-15.30 Locatie: Hulstkamp gebouw, Maaskade 120 Rotterdam.

De minister bezoekt aansluitend samen met de president eveneens fruitoverslagbedrijf Seabrex B.V.

Locatie: Gallileistraat 36 Rotterdam.

Woensdag 27 mei:

Deelname aan high level dialoog Fighting Climate Change with Carbon Capture and Storage (CCS) in Bergen (Noorwegen). Deze dialoog, die een initiatief is van en wordt voorgezeten door de Noorse premier Jens Stoltenberg, heeft als doel om klimaattechnologie naar de top van de internationale agenda over klimaatverandering te brengen. Wereldwijde toepassing en verspreiding van CCS wordt door deze dialoog gestimuleerd. De dialoog begint met een bezoek per helikopter aan de Sleipnervelden (250 kilometer uit de kust), waar sinds 1996 CO2 wordt geïnjecteerd en opgeslagen. 's Middags wordt de (openbare) dialoog voortgezet in de Grieg Hall. Deelnemers aan de High level dialoog zijn behalve minister Van der Hoeven en de Noorse premier Stoltenberg onder andere EU Commissaris Piebalgs, IEA-directeur Tanaka en een groot aantal ministers uit onder andere Rusland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Algerije, India en Indonesië.

Locatie: Bergen (Noorwegen), Sleipner en Grieg Hall

Donderdag 28 mei:

10.30-18.00 uur: Bijwonen Raad voor Concurrentievermogen Brussel

Op de agenda staan o.a. het gemeenschapsoctrooi en bijbehorend systeem voor geschillenbeslechting. Ook zullen naar verwachting conclusies worden aangenomen over Europees industriebeleid en de derde strategische evaluatie van het programma betere regelgeving. Daarnaast zal van gedachten worden gewisseld over de implementatie van de Small Business Act.

Locatie: Justus Lipsiusgebouw Brussel

Staatsecretaris Frank Heemskerk

Dinsdag 26 mei

13:00 - 14:00 uur:

Staatssecretaris Heemskerk geeft een speech over Europa & ondernemerschap voor studenten aan de TU Delft en gaat hierover vervolgens met de studenten in debat.

Locatie: TU-Delft

16:00 - 17:30 uur: Creative Company Conference

De staatssecretaris reikt de eerste Creative Amsterdam Award uit en geeft een presentatie over 'Creativity and entrepreneurship in education' tijdens de Creative Company Conference, een congres over het belang van creativiteit en innovatie voor bedrijven. Locatie: Muziekgebouw, Piet Heinkade 1 te Amsterdam

Programma: http://www.creativecompanyconference.com/index.php?id=59

Woensdag 27 mei

15.30 uur - 16.15 uur: Perspresentatie World Congress on Information Technology 2010

De drie gastheren van het WCIT 2010; het Ministerie van Economische Zaken, ICT~Office en de Gemeente Amsterdam, presenteren de ambities en plannen voor WCIT 2010.

Staatssecretaris Frank Heemskerk, Coks Stoffer, voorzitter van de Stichting Voorbereiding WCIT en burgemeester Job Cohen gaan in op de kansen die de toepassing van IT biedt voor de economische en sociaal maatschappelijke uitdagingen in de wereld. Voorzitter van de World Information Technology and Services Alliance (WITSA), Dato' Dan Khoo, is ook bij de perspresentatie aanwezig.

Locatie: Sociëteit de Witte, Plein 24, Den Haag

Aanmelden kan via bschmalgemeijer@wcit2010.org

18:00 - 22:00 uur: Uitreiking Broos van Erp Prijs

De staatssecretaris reikt de Broos van Erp Prijs 2009 uit aan een startende ICT-ondernemer in de nieuwe media en geeft een korte speech tijdens het Nationale ICT Awards galadiner.

Locatie: Nieuwe Kerk, Spui 175 te Den Haag

Donderdag 28 mei

15:15 -15:45 uur:

Symbolische overhandiging van de nieuwe SETU-standaard aan staatssecretaris Heemskerk door Hans Wanders CIO Randstad Holding. Deze nieuwe open standaard zorgt voor standaardisatie van het electronische berichtenverkeer in de uitzendbranche waardoor de branche eenvoudiger facturen, urenbriefjes, etc kan uitwisselen. De verwerking verloopt hierdoor sneller, de kans op fouten is kleiner en er is aanzienlijk minder administratieve rompslomp voor bedrijven. Heemskerk is vanuit het programma NOiV een grote voorvechter van meer open standaarden, zoals deze nieuwe standaard. Ook stimuleert hij met het programma NDiV (http://www.ndiv.nl/) andere branches om door slim gebruik van ICT kosten te besparen.

Locatie: Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag

Vrijdag 29 mei

10:00 - 10:30 uur:

Staatssecretaris Heemskerk neemt een rapport in ontvangst over de vereenvoudiging van de inning van auteursrechten, mede in het kader van de vermindering van regeldruk voor ondernemers. Dit rapport wordt aangeboden door de heer Marco Pastors, die de tot standkoming van het rapport samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en de vereniging van inningsorganisaties auteursrecht (Voice) heeft begeleid. Van de zijde van VNO-NCW zal dhr. Wientjes aanwezig zijn, van zijde van Voice dhr. Kosto. Het is voor de pers mogelijk bij de bijeenkomst aanwezig te zijn en vragen te stellen. Aanmelden kan via j.n.vanelck@minez.nl of 070-3796015

Locatie: Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag.

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie):

Voor meer informatie zijn de gegevens van de woordvoerders te vinden op http://www.pers.ez.nl/. Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie

Communicatie: (070) 379 6442.

Videoverslagen van de werkbezoeken zijn te vinden op: http://www.video.ez.nl/


1.

Meer over...