Groene Kieswijzer wordt goed gebruikt - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 7 juli 2020
kalender

Groene Kieswijzer wordt goed gebruikt

zondag 17 mei 2009

De eerste Groene Kieswijzer is volgens Stichting Natuur en Milieu een groot succes. Sinds de lancering een week geleden in het radioprogramma Vroege Vogels is de kieswijzer al 11.488 keer ingevuld. Natuur en Milieu heeft de Groene Kieswijzer speciaal voor de Europese Verkiezingen gemaakt. Iedereen die milieu en klimaatverandering belangrijke onderwerpen vindt kan hierop achterhalen welke partij het beste bij hem/haar past.

Op www.groenekieswijzer.nl is te lezen wat de partijen vinden over 20 milieuonderwerpen, van dierenwelzijn tot kernenergie. Op één na alle partijen die in de Tweede Kamer zitten én meedoen aan de Europese verkiezingen hebben hieraan meegewerkt. Alleen de PVV had geen interesse in medewerking aan de Groene Kieswijzer.

Europese verkiezingen zijn in hoge mate milieuverkiezingen, want het grootste deel van onze milieuwetgeving wordt Europees gemaakt. Per slot van rekening kent het milieu geen landsgrenzen. En juist op milieugebied heeft het Europees Parlement i een belangrijke stem. Mirjam de Rijk i, algemeen directeur van Natuur en Milieu: “Het is dan ook van belang dat je weet hoe de partijen denken over milieuonderwerpen. Deze site geeft je daarin snel inzicht en helpt je bij het maken van je partijkeuze voor 4 juni.”

www.groenekieswijzer.nl