Hans van Leeuwen gaat in debat met Roos Vermeij, Woerden

Marktplein te Woerden
datum 14 mei 2009 14:30 - 15:30
plaats Woerden
locatie Stadhuis van Blekerijlaan 2 Toon locatie
aanwezigen L.C. (Elco) Brinkman i, J.W.E. (Liesbeth) Spies i, H. (Helma) Neppérus i, R.A. (Roos) Vermeij i, H. (Hans) van Leeuwen i, M. (Martin) van Engelshoven-Huls, A. (Arnold) Heertje, Y.C. (Yttje) Feddes, E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

De Stichting Groene Hart organiseert op donderdag 14 mei 2009 het Groene Hart Krimp en Klimaat congres in het stadhuis van Woerden. Centraal in de bijeenkomst staat het aanbieden van het beleidsprogramma “Bouwstenen voor een aanpak van krimp’’ aan minister van Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan i. Het beleidsprogramma bevat de bouwstenen voor de verkiezingsprogramma’s die de

provinciale en lokale politiek zullen opstellen in opmars naar de verkiezingen

van 2010.

De Stichting Groene Hart wil hiermee bereiken dat deze politici bij het schrijven van hun programma’s rekening houden met de realiteit van demografische en economische krimp en hun (ruimtelijke inrichtings)beleid daarop gaan aanpassen. Andere keynote sprekers zijn de voorzitter van de Stuurgroep Groene Hart, Martin van Engelshoven-Huls, voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman, Rijksadviseur voor het Landschap Yttje Feddes en econoom Arnold Heertje. In de middag is er een politiek debat met Tweede Kamer leden.


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. Sinds 13 december 2023 is Jimmy Dijk i politiek leider.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de SP vijf zetels, een verlies van vier zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en momenteel geen zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...