Europese Verkiezingen: Voorjaarsforum Natuurmonumenten, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 22 april 2009 09:30
plaats Amsterdam
aanwezigen E.H.Th.M. (Ed) Nijpels i, C.P. (Cees) Veerman i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Het jaarlijkse Voorjaarsforum van Natuurmonumenten staat dit jaar helemaal in het teken van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). In 2015 moet de EHS in Nederland op de kaart staan. Dat is nog een hele uitdaging, want zo ver is het nog lang niet. Maar samen met de provincies gaan we ervoor. In aanwezigheid van een aantal prominenten, zoals Ed Nijpels, Cees Veerman, Europese Verkiezingenkandidaat Ruud van Eijle van de ChristenUnie en vele gedeputeerden gaan we het, samen met u, hebben over welke stappen we nú moeten nemen om de EHS over zes jaar te kunnen afronden. Dit gebeurt onder leiding van dagvoorzitter Jort Kelder.

Inschrijven

Op basis van uw uitnodiging kunt u zich via deze link inschrijven voor het Voorjaarsforum op de website van Natuurmonumenten.

Lokatie: Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...