Trots op Nederland: Nederlandse nationaliteit, oorspronkelijke inleveren! - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 21 september 2020
kalender

Trots op Nederland: Nederlandse nationaliteit, oorspronkelijke inleveren!

Met dank overgenomen van Trots op Nederland i, gepubliceerd op vrijdag 3 april 2009.

Het opzoeken van kinderen in de Gemeentelijke Basis Administratie en ze de Marokkaanse, Turkse, of andere niet-Nederlandse nationaliteit opleggen is een schandalige praktijk die zo snel mogelijk moet worden stopgezet. Het kan niet zo zijn dat Nederlandse kinderen, uit opdracht van een buitenlandse mogendheid, een andere nationaliteit opgedrongen krijgen.

Verdonk: “Ik zet me met TrotsopNederland in voor het behoud van de Nederlandse cultuur en identiteit, maar ook voor de Nederlandse soevereiniteit. Het kan niet zo zijn dat een buitenlandse overheid in ons land gaat ingrijpen in het leven van Nederlandse inwoners. De praktijken van de Marokkaanse namenlijst en het functioneren van Nederlandse ambtenaren als verlengstuk van de Marokkaanse overheid moet onmiddellijk stopgezet worden.”

Tenslotte vindt Rita Verdonk dat er nu eindelijk eens duidelijkheid moet worden geschept in de discussie over het dubbele paspoort.

Verdonk: “Iemand die naar dit land komt en Nederlander wil worden moet verplicht afstand doen van zijn oorspronkelijke nationaliteit. Als mensen dat niet willen of kunnen doen, kunnen ze hier best verblijven met een Nederlandse verblijfsvergunning, maar kunnen ze geen Nederlander worden.”