Voorstel van wet - Wijziging van de Wet inburgering (inburgeringsvoorzieningen voor alle inburgeringsplichtigen gericht op het inburgeringsexamen of het staatsexamen Nederlands als tweede taal)

Dit voorstel van wet i is onder nr. 2 toegevoegd aan wetsvoorstel 31318 - Wijziging van de Wet inburgering (inburgeringsvoorzieningen voor alle inburgeringsplichtigen gericht op het inburgeringsexamen of het staatsexamen Nederlands als tweede taal) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wet inburgering (inburgeringsvoorzieningen voor alle inburgeringsplichtigen gericht op het inburgeringsexamen of het staatsexamen Nederlands als tweede taal); Voorstel van wet
Document­datum 24-12-2007
Publicatie­datum 21-03-2009
Nummer KST114305
Kenmerk 31318, nr. 2
Van Wonen, Wijken en Integratie (WWI)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2007–2008

31 318

Wijziging van de Wet inburgering (inburgeringsvoorzieningen voor alle inburgeringsplichtigen gericht op het inburgeringsexamen of het staatsexamen Nederlands als tweede taal)

Nr. 2

VOORSTEL VAN WET

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten: Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat het wenselijk is gemeenten de mogelijkheid te bieden iedere inburgeringsplichtige een inburgeringsvoorziening gericht op het inburgeringsexamen of het staatsexamen Nederlands als tweede taal aan te bieden;

Zo is het, dat Wij, de Raad van State gehoord, en met gemeen overleg der Staten-Generaal, hebben goedgevonden en verstaan, gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze:

ARTIKEL I

De Wet inburgering wordt als volgt gewijzigd:

A

In het opschrift van paragraaf 2 van hoofdstuk 5 vervalt: aan bijzondere groepen.

B

Artikel 19 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    Het eerste lid komt te luiden:
  • 1. 
    Het college kan een inburgeringsvoorziening aanbieden aan een inburgeringsplichtige.
  • 2. 
    In het derde lid wordt na «het inburgeringsexamen» ingevoegd «of het staatsexamen Nederlands als tweede taal I of II, bedoeld in artikel 7.3.1, eerste lid, onderdeel c, van de Wet educatie en beroepsonderwijs» en wordt «het examen» vervangen door: het desbetreffende examen.
  • 3. 
    In het vierde lid wordt «, bedoeld in het eerste lid, onderdeel a» vervangen door: die algemene bijstand of een uitkering op grond van een

van de bij algemene maatregel van bestuur aan te wijzen socialezekerheidswetten of socialezekerheidsregelingen ontvangt.

  • 4. 
    In het vijfde lid, onderdeel a, wordt «aan de inburgeringsplichtigen,» vervangen door: als.

C

In de artikelen 20, eerste lid, 21, eerste lid, 24, eerste lid, 37, en 44, eerste lid, wordt «eerste lid, onderdeel a» telkens vervangen door: vierde lid.

ARTIKEL II

Na de inwerkingtreding van deze wet berust het Besluit inburgering mede op artikel 19, vierde lid, van de Wet inburgering.

ARTIKEL III

Deze wet treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 november 2007, met uitzondering van artikel I, onderdeel B, onder 2, dat terugwerkt tot en met 1 januari 2008.

Lasten en bevelen dat deze in het Staatsblad zal worden geplaatst en dat alle ministeries, autoriteiten, colleges en ambtenaren wie zulks aangaat, aan de nauwkeurige uitvoering de hand zullen houden.

Gegeven

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.