Brief staatssecretaris inzake aanbieding van Dienstverleningsplan 2008, Handhavingsplan 2008 en Activiteitenplan en Begroting 2008 van Kustwacht Nederland - Kustwacht In Nederland

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 30490 - Kustwacht In Nederland.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Kustwacht In Nederland; Brief staatssecretaris inzake aanbieding van Dienstverleningsplan 2008, Handhavingsplan 2008 en Activiteitenplan en Begroting 2008 van Kustwacht Nederland
Document­datum 07-01-2008
Publicatie­datum 21-03-2009
Nummer KST114299
Kenmerk 30490, nr. 3
Van Verkeer en Waterstaat (VW)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2007–2008

30 490

Kustwacht In Nederland

Nr. 3

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 7 januari 2008

Hierbij bied ik u het Dienstverleningsplan 20081, Handhavingsplan 20081 en Activiteitenplan en Begroting (APB) 20081 van de Kustwacht Nederland aan.

De Ministerraad heeft op 7 december 2007 ingestemd met de bovengenoemde plannen.

De Kustwacht Nederland Nieuwe Stijl is per 1 januari 2007 van start gegaan. Verkeer en Waterstaat is het coördinerend ministerie voor de Kustwacht en als zodanig coördineert zij de voorbereiding van de besluitvorming over het Handhavingsplan, het Dienstverleningsplan en het Activiteitenplan en Begroting. Volgens het Instellingsbesluit voor de Kustwacht van november 2006 stelt de Ministerraad de volgende documenten van de Kustwacht vast:

Activiteitenplan en Begroting (APB): plan waarin is vastgelegd welke producten in het kader van de Kustwachttaken in het komende jaar worden geleverd, welke middelen daarmee zijn gemoeid en welke prioriteitsvolgorde bij de uitvoering wordt gehanteerd. Een overzichtsbegroting maakt hiervan deel uit. De Directeur Kustwacht stelt het APB op. Het APB is gebaseerd op het Handhavingsplan, het Dienstverlenings-plan en een maatschappelijke belangenafweging ten aanzien van de uit te voeren kustwachttaken, gegeven de daarvoor beschikbare middelen. – Dienstverleningsplan: plan waarin de gewenste output van de Kustwacht op het gebied van dienstverlening is geformuleerd voor het komende jaar. Het plan is opgesteld door Verkeer en Waterstaat/Rijkswaterstaat. – Handhavingsplan: plan waarin de gewenste output van de Kustwacht op het gebied van handhaving is geformuleerd voor het komende jaar. Dit plan wordt opgesteld door de Permanente Kontaktgroep Handhaving Noordzee (PKHN) onder de verantwoordelijkheid van Justitie.

1 Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.

Het APB 2008 geeft aan op welke wijze de Directeur Kustwacht in 2008 uitvoering geeft aan de opgedragen taken. In dit plan zijn de beleids-behoeften uit het Dienstverleningsplan 2008 en Handhavingsplan 2008 zo optimaal mogelijk afgestemd op het beschikbare materieel, personeel en financiële middelen.

Door middel van voortgangsrapportages legt de Directeur Kustwacht aan de Raad voor de Kustwacht verantwoording af over de uitvoering van het APB. Voorjaar 2009 zal het jaarverslag, door tussenkomst van de Raad voor de Kustwacht, voor déchargeverlening worden aangeboden aan de Ministerraad.

Een volledige beschrijving van de organisatiestructuur en verantwoordelijkheidsverdeling binnen de Kustwacht en tussen de betrokken ministeries is opgenomen in het bijgevoegde Besluit instelling Kustwacht.

In 2008 zal concreter vorm worden gegeven aan de ambities van de Kustwacht Nederland Nieuwe Stijl. Hiertoe moet aanvullend worden geïnvesteerd in werkwijze en organisatie van de Kustwacht. Het gaat onder andere om het realiseren van de buitengewone opsporingsbevoegdheid, het verder inrichten van faciliteiten op het Kustwachtcentrum voor Informatie Gestuurd Optreden en het beschikbaar krijgen van de (verbeterde) radarinformatie op de Noordzee. De daarvoor benodigde materiële investeringen worden gefinancierd uit de door de departementen overgedragen budgetten.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, J. C. Huizinga-Heringa

3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.