Een onnodig groeiend ongenoegen; een onnodig groeiend ongenoegen' - Natuurbeleid; Brief ter aanbieding initiatiefnota 'Natuurbeleid

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 30690 - Natuurbeleid; een onnodig groeiend ongenoegen.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Natuurbeleid; een onnodig groeiend ongenoegen; Brief ter aanbieding initiatiefnota 'Natuurbeleid; een onnodig groeiend ongenoegen' 
Document­datum 11-09-2006
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST100454
Kenmerk 30690, nr. 1
Van Staten-Generaal (SG)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2005–2006

30 690

Natuurbeleid; een onnodig groeiend ongenoegen

Nr. 1

BRIEF VAN DE LEDEN JAGER EN KOOPMANS

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 11 september 2006

Hierbij bieden wij u aan de initiatiefnota «Natuurbeleid; een onnodig groeiend ongenoegen».

In Nederland is er een brede discussie over investeringen in ecologische hoofdstructuur, verbindingszones en nationale landschappen. Tegelijk wordt gepleit voor een beleefbaar, toegankelijk en dynamisch platteland.

Deze initiatiefnota geeft een begin van een antwoord op de juridische en wettelijke problemen tussen de noodzaak van natuurbescherming en de wens tot economische ontwikkeling. De balans moet worden gevonden in duurzame ontwikkeling.

Na uitgebreid eigen onderzoek zijn we tot een groot aantal (19) aanbevelingen gekomen, waardoor de uitvoering van de Natuurbeschermingswet 1998en van de Flora- en Faunawetsterk verbeterd en vereenvoudigd wordt. Daarnaast bevelen we enkele veranderingen aan, die de omgang met Europese richtlijnen, waaruit ook onze natuurwetgeving voor een belangrijk deel voortvloeit, verbetert. Hierdoor kan de controle van Nederland op Brussel worden versterkt, en sluit de uitvoering van Europese richtlijnen beter aan op de specifiek Nederlandse situatie.

Wij roepen de Kamer op om zich achter deze voorstellen te scharen, om gezamenlijk de natuur in Nederland veilig te stellen, zonder burgers te vervreemden van die natuur.

Jager Koopmans

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.