Brief minister over de mechanische kokkelvisserij - Waddenzeebeleid

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 29684 - Waddenzeebeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Waddenzeebeleid; Brief minister over de mechanische kokkelvisserij 
Document­datum 09-09-2004
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST79312
Kenmerk 29684, nr. 3
Van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2003–2004

29 684

Waddenzeebeleid

Nr. 3

BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 9 september 2004

Op 7 september jongstleden heeft het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen uitspraak gedaan in de zaak C-127/02 inzake de mechanische kokkelvisserij in de Waddenzee en de toepassing van de Vogel- en de Habitatrichtlijn. Dit arrest van het Hof vloeit voort uit beroepen van de Waddenvereniging en de Vogelbescherming tegen de in 1999 en 2000 door de toenmalige Staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij verleende vergunningen voor de mechanische kokkelvisserij in de Waddenzee. Gisteren heeft uw Kamer mij verzocht om met spoed mijn visie te geven over de uitspraak van het Europese Hof met betrekking tot de verleende Natuurbeschermingswetvergunning voor de mechanische kokkelvisserij in het najaar van 2004.

Gaarne ben ik bereid tegemoet te komen aan het verzoek van uw Kamer. Echter, op maandag 13 september a.s. zal de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek tot een voorlopige voorziening met betrekking tot de genoemde vergunning voor de mechanische kokkelvisserij behandelen. Ik acht het verstandig om de uitspraak van de Raad van State mee te nemen in mijn oordeelsvorming. Het is dan ook mijn voornemen uw Kamer terstond na de uitspraak van de Raad van State te informeren over mijn standpunt.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C. P. Veerman

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.