Brief van de themacommissie Ouderenbeleid - Adviesaanvragen themacommissie Ouderenbeleid

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 29549 - Themacommissie Ouderenbeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Adviesaanvragen themacommissie Ouderenbeleid; Brief van de themacommissie Ouderenbeleid 
Document­datum 13-05-2004
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST76282
Kenmerk 29549, nr. 1
Van Staten-Generaal (SG)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2003–2004

29 549

Adviesaanvragen themacommissie Ouderenbeleid

Nr. 1

1 De bijlagen liggen ter inzage bij het Centraal Informatie Punt van de Tweede Kamer der

Staten-Generaal.

BRIEF VAN DE THEMACOMMISSIE OUDERENBELEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 13 mei 2004

De themacommissie Ouderenbeleid stelt de Kamer voor om ingevolge artikel 30 van het Reglement van Orde advieste vragen aan enkele externe adviescollegesalsbedoeld in artikel 17 van de Kaderwet adviescolleges. Wij hebben met vijf colleges vooroverleg gevoerd waarin de volgende punten aan de orde kwamen:

– Ishet adviescollege bereid en bevoegd om in te gaan op de aanvraag? – Hoeveel tijd zal gemoeid zijn met het advies? Is deze tijd beschikbaar

bij het college? – Zijn de te stellen vragen voldoende duidelijk en zijn deze door het

college te beantwoorden? – Zijn er kosten aan het advies verbonden?

De gesprekken zijn gevoerd met achtereenvolgens: de Raad voor de Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO), de Sociaal Economische Raad (SER), de Raad voor de Volkshuisvesting, de Ruimtelijke Ordening en het Milieubeheer (de VROM-raad), de Gezondheidsraad en met het Nederlands Inter-discipinair Demografisch Instituut (het Nidi). De themacommissie heeft besloten om vooralsnog geen adviesaanvraag te doen aan de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ), in verband met eventuele doublures met het advies van de Gezondheidsraad. De themacommissie beraadt zich op welke manier de RVZ betrokken kan worden bij de werkzaamheden van de themacommissie.

De themacommissie heeft voorts besloten om op dit moment niet voor te stellen advieste vragen aan het Nidi. De reden hiervoor isdat het Nidi het advies niet kosteloos kan verstrekken. De themacommissie acht het op dit moment niet nodig om budget te besteden aan een adviesaanvraag aan het Nidi, daar veel van de benodigde gegevensook uit andere bronnen te verkrijgen zijn.

De overgebleven vier aanvragen gaan alsbijlagen1 bij deze brief. Deze collegeshebben allen aangegeven dat zij bereid zijn de aanvraag in behandeling te nemen. Zij zullen daarvoor geen kosten in rekening brengen. Wel vragen zij aandacht voor het feit dat zij werken volgenseen

vastgesteld onderzoeksprogramma en dat de aanvraag uit de Tweede Kamer daar in gepast moet worden. Dit kan mogelijk leiden tot enige vertraging in de oplevering van de adviezen. De meeste colleges hebben aangegeven, dat dit mogelijk zal leiden tot oplevering van het adviesin de eerste maanden van 2005 in plaats van december 2004. Hierover zal de themacommissie in gesprek blijven met de colleges.

De voorzitter van de themacommissie Ouderenbeleid Van Oerle-v.d. Horst

De griffier van de themacommissie Ouderenbeleid Beuker

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.