Brief Presidium over plan van aanpak en begroting Tijdelijke Commissie Infrastructuurprojecten - Onderzoek naar infrastructuurprojecten

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 29283 - Onderzoek naar infrastructuurprojecten.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Onderzoek naar infrastructuurprojecten; Brief Presidium over plan van aanpak en begroting Tijdelijke Commissie Infrastructuurprojecten 
Document­datum 05-02-2004
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST74177
Kenmerk 29283, nr. 2
Van Staten-Generaal (SG)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2003–2004

29 283

Onderzoek naar infrastructuurprojecten

Nr. 2

BRIEF VAN HET PRESIDIUM

Den Haag, 5 februari 2004 Aan de leden

Het Presidium heeft van de Tijdelijke Commissie Infrastructuurprojecten een plan van aanpak ontvangen en een begroting zoals het Presidium had gevraagd bij aanstelling van de commissie (zie stuk 29 283 nr. 1). Een samenvatting is te vinden in de bijlage bij deze brief.

Het Presidium constateert dat het plan van aanpak gebaseerd is op de onderzoeksopdracht zoals geformuleerd door de commissie voor Verkeer en Waterstaat. Het stelt de Kamer voor om hier mee in te stemmen. Het Presidium dringt er bij de Tijdelijke Commissie op aan zich strikt te bewegen binnen de grenzen van de opdracht. Tevens ontvangt het Presidium graag regelmatig tussenrapportages over de voortgang van het onderzoek.

Het Presidium stelt de Kamer voor om in te stemmen met de begroting van de kosten van het onderzoek. Voorzover die de ruimte op artikel 3 van de begroting van de Kamer voor 2004 overschrijden, zullen de noodzakelijke gelden worden aangevraagd bij suppletoire begroting (voorjaarsnota).

In de begroting van de Tijdelijke Commissie zijn ook de kosten opgenomen van het vaste personeel van de Kamer dat is gedetacheerd bij de Tijdelijke Commissie. Het Presidium heeft zich er van vergewist dat dit slechts geschiedt voorzover dat personeel vervangen wordt op zijn reguliere plaats in de ambtelijke organisatie.

Tenslotte tekent het Presidium hierbij aan dat de Tijdelijke Commissie niet bevoegd is om onderuitputting op bepaalde begrotingsposten zonder toestemming van het Presidium te gebruiken voor andere uitgaven.

De Voorzitter F. W. Weisglas

De Griffier

W. H. de Beaufort

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.