Brief minister ter aanbieding van de nota 'De voortgang van het Nederlandse klimaatbeleid: een evaluatie bij het ijkmoment 2002' - Evaluatienota Klimaatbeleid

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 28240 - Evaluatienota Klimaatbeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Evaluatienota Klimaatbeleid; Brief minister ter aanbieding van de nota 'De voortgang van het Nederlandse klimaatbeleid: een evaluatie bij het ijkmoment 2002' 
Document­datum 22-02-2002
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST59693
Kenmerk 28240, nr. 1
Van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2001–2002

28 240

Evaluatienota Klimaatbeleid

Nr. 1

BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 22 februari 2002

Mede namens mijn ambtgenoten van Economische Zaken, van Financiën, van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, van Verkeer en Waterstaat, van Buitenlandse Zaken en voor Ontwikkelingssamenwerking bied ik u hierbij de Evaluatienota Klimaatbeleid aan. De Evaluatienota is aangekondigd in de Uitvoeringsnota Klimaatbeleid van 1999 (Kamerstuk 26 603, nr. 2).

De Evaluatienota Klimaatbeleid vormt onderdeel van het ijkmoment 2002 en richt zich op de vraag of het huidige klimaatbeleid voldoende is om aan de Nederlandse verplichting op grond van het Kyoto-protocol van het internationale Klimaatverdrag te kunnen voldoen.

Daarnaast stuur ik u ter informatie het rapport van ECN en RIVM «Effect op CO2-emissies van beleid in voorbereiding».1 Deze rapportage doet verslag van de beantwoording van aanvullende vragen in het kader van de evaluatie van het klimaatbeleid, die na het verschijnen van de «Referentieraming broeikasgassen» zijn gesteld. De referentieraming is de Tweede Kamer in januari jl. toegezonden.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, J. P. Pronk

1 Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.