Wijzigingen voorgesteld door de regering - Verbetering van de procesgang in het eerste ziektejaar en nieuwe regels voor de ziekmelding, de reïntegratie en de wachttijd van werknemers alsmede met betrekking tot de loondoorbetalingsverplichting van de werkgever (Wet verbetering poortwachter)

Deze wijzigingen voorgesteld door de regering is onder nr. 26 toegevoegd aan wetsvoorstel 27678 - Wet verbetering poortwachter i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verbetering van de procesgang in het eerste ziektejaar en nieuwe regels voor de ziekmelding, de reïntegratie en de wachttijd van werknemers alsmede met betrekking tot de loondoorbetalingsverplichting van de werkgever (Wet verbetering poortwachter); Wijzigingen voorgesteld door de regering  
Document­datum 05-07-2001
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST54485
Kenmerk 27678, nr. 26
Van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2000–2001

27 678

Verbetering van de procesgang in het eerste ziektejaar en nieuwe regels voor de ziekmelding, de reïntegratie en de wachttijd van werknemers alsmede met betrekking tot de loondoorbetalingsverplichting van de werkgever (Wet verbetering poortwachter)

Nr. 26

WIJZIGINGEN VOORGESTELD DOOR DE REGERING

Ontvangen op 5 juli 2001

Het voorstel van wet zoals het luidt na de daarin tot en met 3 juli 2001 aangebrachte wijzigingen (stuk nr. 25) wordt gewijzigd als volgt:

A

In artikel III, onderdeel B, vervalt na «658a» de punt. B

Artikel III, onderdeel E, wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    In de aanhef wordt na «nieuw» ingevoegd: derde.
  • 2. 
    Aan de tekst wordt «3.» toegevoegd.
  • 3. 
    In onderdeel b wordt na «passende arbeid» ingevoegd: als bedoeld in artikel 658a lid 3.

Toelichting

Door het aannemen van de amendementen 13 en 24 kan ook in artikel 670b van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek verwezen worden naar de passende arbeid als bedoeld in artikel 658 lid 3, zoals nu overal elders gebeurt. Voorts kan aan het nieuwe artikellid van artikel 670b nu het nummer drie worden toegevoegd.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. F. Hoogervorst

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.