Motie over garanties aan personeel van de uitvoeringsinstellingen bij overgang naar UWV m.b.t. arbeidsvoorwaarden - Regels tot vaststelling van een structuur voor de uitvoering van taken met betrekking tot de arbeidsvoorziening en sociale verzekeringswetten (Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen)

Deze motie i is onder nr. 39 toegevoegd aan wetsvoorstel 27588 - Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels tot vaststelling van een structuur voor de uitvoering van taken met betrekking tot de arbeidsvoorziening en sociale verzekeringswetten (Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen); Motie over garanties aan personeel van de uitvoeringsinstellingen bij overgang naar UWV m.b.t. arbeidsvoorwaarden 
Document­datum 26-06-2001
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST54197
Kenmerk 27588, nr. 39
Van Staten-Generaal (SG)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2000–2001

27 588

27 665

Regels tot vaststelling van een structuur voor de uitvoering van taken met betrekking tot de arbeidsvoorziening en socialeverzekeringswetten (Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen)

Invoering van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen (Invoeringswet Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen)

Nr. 39

MOTIE VAN HET LID DE WIT

Voorgesteld 26 juni 2001

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

overwegende, dat het wenselijk is dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekering (UWV) goed gaat functioneren;

van mening, dat het huidige personeel van de vijf uitvoeringsinstellingen zekerheid met betrekking tot de toekomstige arbeidsvoorwaarden nodig heeft;

verzoekt de regering dit personeel bij de overgang naar het UWV de garantie te geven dat er geen verslechteringen optreden in hun primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, alsmede te bewerkstelligen dat gedwongen ontslagen op de korte en middellange termijn uitblijven,

en gaat over tot de orde van de dag.

De Wit

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.