Derde nota van wijziging - Regels tot vaststelling van een structuur voor de uitvoering van taken met betrekking tot de arbeidsvoorziening en sociale verzekeringswetten (Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen)

Deze nota van wijziging is onder nr. 32 toegevoegd aan wetsvoorstel 27588 - Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels tot vaststelling van een structuur voor de uitvoering van taken met betrekking tot de arbeidsvoorziening en sociale verzekeringswetten (Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen); Derde nota van wijziging  
Document­datum 26-06-2001
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST54199
Kenmerk 27588, nr. 32
Van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2000–2001

27 588

Regels tot vaststelling van een structuur voor de uitvoering van taken met betrekking tot de arbeidsvoorziening en socialeverzekeringswetten (Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen)

Nr. 32

DERDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 26 juni 2001

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 9 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. 
    Een ministeriële regeling op grond van het eerste lid wordt niet eerder vastgesteld dan vier weken nadat het ontwerp daarvan aan de beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

B

In artikel 44j wordt voor «Centrale organisatie werk en inkomen» ingevoegd: Raad voor werk en inkomen, de.

Toelichting

A

Met deze wijziging wordt uitvoering gegeven aan de desbetreffende toezegging tijdens de eerste termijn.

B

Bij de tweede nota van wijziging (onderdeel E) zijn ten aanzien van de RWI enkele bepalingen ingevoegd die aansluiten bij de voor zbo’s bestemde voorschriften uit de ontwerp-Kaderwet zbo’s. Abusievelijk is bij die gelegenheid de RWI niet ook opgenomen in artikel 44j, regelende de inlichtingenplicht jegens de minister. Hierin wordt door dit onderdeel alsnog voorzien.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. A. F. G. Vermeend

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. F. Hoogervorst

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.