Brief minister en staatssecretarissen inzake aanbieding van de nota 'Kabel en consument: marktwerking en digitalisering' - Kabel en consument: marktwerking en digitalisering

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 27088 - Kabel en consument: marktwerking en digitalisering.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Kabel en consument: marktwerking en digitalisering; Brief minister en staatssecretarissen inzake aanbieding van de nota 'Kabel en consument: marktwerking en digitalisering' 
Document­datum 20-04-2000
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST45404
Kenmerk 27088, nr. 1
Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Economische Zaken
Verkeer en Waterstaat
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 1999–2000

27 088

Kabel en consument: marktwerking en digitalisering

Nr. 1

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN, DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Zoetermeer, 20 april 2000

Hierbij zenden wij u de nota «Kabel en consument: marktwerking en digitalisering». Deze nota is vorig jaar toegezegd als vervolg op de notitie «Kabel, omroep en consument; pluriformiteit, betaalbaarheid en vrije keuze» die 15 oktober 1999 in de Tweede Kamer is besproken.

Ter voorbereiding op de nota heeft uitgebreid overleg plaatsgevonden met betrokken partijen, onder andere tijdens de Ronde Tafel Conferenties van 15 december 1999 en 21 februari 2000. De verslagen hiervan zijn u reeds eerder toegezonden bij brieven van 28 januari 2000 (II, 26 602, nr. 5) en 29 maart 2000 (MLB/OP/2000/12 095).

Het beleid van de overheid is gericht op het stimuleren van marktwerking binnen netwerksectoren en op het tot stand brengen van keuzevrijheid voor consumenten. De nota benadrukt dan ook het belang van digitalisering en bevat maatregelen om concurrentie tussenen opinfrastructuren te stimuleren. Zolang van marktwerking en keuzevrijheid nog geen sprake is, blijft het huidige niveau van consumentenbescherming gehandhaafd.

De wijze waarop open toegang tot de kabel voor aanbieders van omroepdiensten en van andere diensten, in het bijzonder van internetproviders, geregeld zou moeten worden is één van de meest actuele en belangrijke onderwerpen uit de nota. Daarom heeft het kabinet aan de OPTA en de NMa gezamenlijk om een visie op de uitwerking van voorliggende nota gevraagd, met het verzoek om deze vóór 10 mei te formuleren, zodat deze betrokken kan worden bij de behandeling van de nota in de Tweede Kamer.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, F. van der Ploeg

De Minister van Economische Zaken, A. Jorritsma-Lebbink

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, J.M. de Vries

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.