Brief staatssecretaris over bespreking van de voorstellen uit de noa Belvedere met de Tweede Kamer vóór 1 januari 2000 - Cultuurhistorische en ruimtelijke inrichting (Belvedere)

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 26663 - Cultuurhistorie en ruimtelijke inrichting (Belvedere).

1.

Kerngegevens

Officiële titel Cultuurhistorische en ruimtelijke inrichting (Belvedere); Brief staatssecretaris over bespreking van de voorstellen uit de noa Belvedere met de Tweede Kamer vóór 1 januari 2000 
Document­datum 08-11-1999
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST41688
Kenmerk 26663, nr. 3
Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 1999–2000

26 663

Cultuurhistorie en ruimtelijke inrichting (Belvedere)

Nr. 3

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Zoetermeer, 8 november 1999

Vlak voor het zomerreces bood het kabinet uw Kamer de Nota Belvedere aan. Inmiddels dragen de ondertekenende ministers er zorg voor dat het gedachtegoed van Belvedere de plek toekomt die het verdient in de Vijfde Nota over de Ruimtelijke Ordening, de Nota Bos, Natuur en Landschap in de 21e eeuw, de Architectuurnota, de Nota Wonen, de Vierde Nota over de Waterhuishouding en andere beleidsstukken. In die zin vormt de Nota Belvedere, zoals bedoeld, een belangrijke bouwsteen voor deze nota’s. Het is van groot belang dat de Nota Belvedere voorafgaande aan die andere beleidsstukken met u besproken zou kunnen worden; bij voorkeur voor het nieuwe jaar. Dit geldt temeer omdat in de nota maatregelen worden voorgesteld waarvan het in de bedoeling ligt om ze per 1 januari 2000 in te laten gaan. Daarnaast heeft de nota in Nederland nogal wat stof doen opwaaien, maar houden verschillende partijen hun kruit droog totdat de Kamer gesproken heeft.

Naar ik vernomen heb, heeft u de bespreking van de Nota Belvedere afhankelijk gesteld van het verschijnen van het advies van de Raad voor Cultuur. In een contact dat ik laatst met de Raad had, werd mij verzekerd dat het advies inzake de Nota Belvedere u uiterlijk in de week van 22 november zal bereiken. De reactie van het Kabinet op dat advies zal eveneens in die week aan u worden toegestuurd. Wellicht dat deze combinatie er toe kan leiden dat wij daarom nog voor het einde van het jaar met u over onze beleidsvoornemens van gedachten kunnen wisselen.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, F. van der Ploeg

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.