Brief minister inzake aanbieding nota 'Meer voor meer. Uitbreiding tegemoetkoming studiekosten: de tweede fase' - Uitbreiding tegemoetkoming studiekosten

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 26662 - Uitbreiding tegemoetkoming studiekosten.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Uitbreiding tegemoetkoming studiekosten; Brief minister inzake aanbieding nota 'Meer voor meer. Uitbreiding tegemoetkoming studiekosten: de tweede fase' 
Document­datum 02-07-1999
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST36267
Kenmerk 26662, nr. 1
Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 1998–1999

26 662

Uitbreiding tegemoetkoming studiekosten

Nr. 1

BRIEF VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Zoetermeer, 2 juli 1999

Bij deze bied ik u de nota «Meer voor meer. Uitbreiding tegemoetkoming studiekosten: de tweede fase» aan. Deze nota geeft mijn inzichten en voorstellen weer over de tweede fase van maatregelen voor de Wet tegemoetkoming studiekosten. Ik heb u deze nota toegezegd bij de plenaire behandeling van het wetsvoorstel WTS eerste fase (Kamerstukken II, 1998/99, 26 346, nr. 2) d.d. 18 en 31 maart 1999.

Over de inhoud van de nota hoop ik uitvoerig met uw Kamer van gedachten te kunnen wisselen.

Tevens heb ik uw Kamer toegezegd het NIBUD te vragen haar onderzoek naar kosten die ouders voor hun schoolgaande kinderen maken, nader te preciseren. De resultaten van dit (nu lopende) onderzoek komen na de zomer van 1999 beschikbaar. De conclusies die ik op basis van het onderzoek trek, zal ik u tijdig voor het nota-overleg schriftelijk doen toekomen.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, L. M. L. H. A. Hermans

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.