Brief minister bij nota 'Integratiebeleid betreffende etnische relatie tot hun geestelijke bedienaren' - Integratiebeleid betreffende etnische minderheden in relatie tot hun geestelijke bedienaren

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 25919 - Integratiebeleid betreffende etnische minderheden in relatie tot hun geestelijke bedienaren.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Integratiebeleid betreffende etnische minderheden in relatie tot hun geestelijke bedienaren; Brief minister bij nota 'Integratiebeleid betreffende etnische relatie tot hun geestelijke bedienaren' 
Document­datum 26-02-1998
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST28052
Kenmerk 25919, nr. 1
Van Binnenlandse Zaken
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 1997–1998

25 919

Integratiebeleid betreffende etnische minderheden in relatie tot hun geestelijke bedienaren

Nr. 1

BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

’s-Gravenhage, 26 februari 1998

Uw Kamer heeft in 1994 een motie-Mulder-van Dam aanvaard, waarin de regering werd verzocht, te onderzoeken of en op welke wijze vanuit de overheid voorwaarden kunnen worden geschapen, zodat de islamitische gemeenschap, indien daaraan behoefte is, zelf tot een opleidings-mogelijkheid voor islamitische geestelijken kan komen en de Kamer te rapporteren omtrent de resultaten daarvan. In antwoord daarop bied ik u hierbij, mede namens staatssecretaris Netelenbos van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, de nota «Het integratiebeleid betreffende etnische minderheden in relatie tot hun geestelijke bedienaren» aan. In deze nota worden de mogelijkheden van overheidswege aangegeven om, met respectering van de grondwettelijke vrijheid van godsdienst en levensovertuiging en van het beginsel van de scheiding van kerk en staat, bij te dragen tot de realisering van de doelstellingen van het integratiebeleid etnische minderheden, met inbegrip van de godsdienstige en levensbeschouwelijke aspecten van het integratiebeleid. Dit is toegespitst op ondersteuning van een positieve rol in deze van de zijde van geestelijke bedienaren van godsdienstige en levensbeschouwelijke stromingen onder de etnische minderheidsgroepen, in het bijzonder van imams.

De Minister van Binnenlandse Zaken, H. F. Dijkstal

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.