Brief staatssecretaris over de gang van zaken rond de nieuwe beveiligingskenmerken in het paspoort - Reisdocumenten

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 25764 - Reisdocumenten.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reisdocumenten; Brief staatssecretaris over de gang van zaken rond de nieuwe beveiligingskenmerken in het paspoort 
Document­datum 09-12-1997
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST26251
Kenmerk 25764, nr. 2
Van Binnenlandse Zaken
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 1997–1998

25 764

Reisdocumenten

Nr. 2

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

’s-Gravenhage, 9 december 1997

Bij brief van 26 november 1997 bracht u mij het verzoek over van de geachte afgevaardigde mw. Bijleveld-Schouten om de Kamer schriftelijk te informeren over de gang van zaken rond de nieuwe beveiligingskenmerken in het paspoort en de terzake uitgebrachte rapporten en adviezen.

In mijn brief aan de Kamer van 26 november 1997 (25 764, nr. 1) heb ik een uiteenzetting gegeven van de wijze waarop de besluitvorming inzake het aanbrengen van extra beveiligingskenmerken in de Nederlandse reisdocumenten is verlopen, welke rol de door deskundigen verstrekte adviezen en rapporten daarbij hebben gespeeld en hoe de Kamer gedurende dit gehele proces door mij terzake is geïnformeerd. De brief ging vergezeld van de samenvatting van de uitgebrachte adviezen, die in het kader van het verzoek om inzage van deze stukken is verstrekt aan het Algemeen Dagblad. De volledige rapporten heb ik bij brief van 27 november 1997 ter vertrouwelijke kennisneming aan de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken doen toekomen.

Ik vertrouw erop hiermede aan het verzoek van mw. Bijleveld-Schouten te hebben voldaan.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, J. Kohnstamm

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.