Gewijzigd amendement tot handhaving van de zelfstandigheid van de gemeenten Woudrichem en Aalburg - Gemeentelijke herindeling in de samenwerkingsgebieden Midden-Brabant, Breda en Westelijk Noord-Brabant en in een gedeelte van de samenwerkingsgebieden Zuidoost-Brabant en 's-Hertogenbosch

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 13 toegevoegd aan wetsvoorstel 24571 - Gemeentelijke herindeling in de samenwerkingsgebieden Midden-Brabant, Breda en Westelijk Noord-Brabant en in een gedeelte van de samenwerkingsgebieden Zuidoost-Brabant en 's-Hertogenbosch i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Gemeentelijke herindeling in de samenwerkingsgebieden Midden-Brabant, Breda en Westelijk Noord-Brabant en in een gedeelte van de samenwerkingsgebieden Zuidoost-Brabant en 's-Hertogenbosch; Gewijzigd amendement tot handhaving van de zelfstandigheid van de gemeenten Woudrichem en Aalburg 
Document­datum 09-05-1996
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST14734
Kenmerk 24571, nr. 13
Van Staten-Generaal
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 1995–1996

24 571

Gemeentelijke herindeling in de samenwerkingsgebieden Midden-Brabant, Breda en Westelijk Noord-Brabant en in een gedeelte van de samenwerkingsgebieden Zuidoost-Brabant en ’s-Hertogenbosch

Nr. 13

GEWIJZIGDE AMENDEMENTEN VAN HET LID VAN DEN BERG TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 6

Ontvangen 9 mei 1996

De ondergetekende stelt de volgende amendementen voor:

In artikel 1 vervallen de gemeentenamen «Aalburg,» en «Woudrichem,».

In artikel 2 vervalt de gemeentenaam: Woudrichem,.

III

In artikel 13, onderdeel d, wordt vóór de gemeentenaam «Breda» ingevoegd: Aalburg,.

IV

In artikel 14, onderdeel a, vervalt de gemeentenaam «Aalburg,».

V

In de in artikel 2 genoemde bijlage 1 vervallen in de kolom van op te heffen gemeenten de gemeentenamen: Aalburg en Woudrichem, en vervalt in de kolom van nieuwe gemeenten de gemeentenaam: Woudrichem.

VI

De in artikel 2 genoemde kaarten worden gewijzigd zoals aangegeven op het bij dit amendement behorende kaartbeeld.1

1 Ter inzage gelegd bij de afdeling Parlementaire Documentatie.

VII

In de in artikel 4 genoemde bijlage 2 vervalt in de kolom van op te heffen gemeenten en in de kolom van nieuwe gemeenten de gemeentenaam: Woudrichem.

Toelichting

De gemeenten Woudrichem en Aalburg hebben vanwege hun ligging en positie geen van beide een bijzondere functie of taakstelling waardoor schaalvergroting nodig zou zijn. Ook op termijn is daar geen wezenlijke verandering in te verwachten. Het functioneren van beide gemeenten staat op geen enkele wijze onder druk. Bovendien betekent samenvoeging geen vermindering van intergemeentelijke samenwerking. Het amendement strekt derhalve tot handhaving van de zelfstandigheid van de gemeente Woudrichem en de gemeente Aalburg.

Van den Berg

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.