Brief minister met nota 'Kennis in beweging' - Beleidsinitiatieven ter verhoging van de kennisintensiteit van de Nederlandse economie

Deze nota is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 24229 - Beleidsinitiatieven ter verhoging van de kennisintensiteit van de Nederlandse economie.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Beleidsinitiatieven ter verhoging van de kennisintensiteit van de Nederlandse economie; Brief minister met nota 'Kennis in beweging' 
Document­datum 21-06-1995
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST8727
Kenmerk 24229, nr. 1
Van Economische Zaken
Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 1994–1995

24 229

Beleidsinitiatieven ter verhoging van de kennisintensiteit van de Nederlandse economie

Nr. 1

BRIEF VAN DE MINISTERS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN EN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 21 juni 1995

Hierbij treft u aan de Nota «Kennis in Beweging»1. Deze nota geeft invulling aan de nieuwe beleidsinitiatieven van het Kabinet ter verhoging van de kennisintensiteit van de Nederlandse economie. Deze nota gaat tevens in op de adviezen van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid over «Technologiebeleid en Economische Structuur»2 en «Exploitatie van Universitaire kennis»3.

De beleidsinitiatieven genoemd in deze nota worden langs drie lijnen uitgewerkt.

In de eerste plaats worden de basiscondities voor innovatie versterkt. Daarnaast wordt een verbetering van de aansluiting tussen vragers en aanbieders van kennis nagestreefd. Tenslotte wordt een betere benutting van veelbelovende opkomende technologieën gestimuleerd.

Het totaal aan maatregelen moet leiden tot een hogere kennisintensiteit van onze economie. Alleen dan kan de Nederlandse economie op een hoger en duurzamer groeipad komen.

De Minister van Economische Zaken, G. J. Weijers

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, J. M. M. Ritzen

1  Ter inzage gelegd bij de afdeling Parlementaire Documentatie.

Voor leden zijn exemplaren beschikbaar bij de afdeling Parlementaire Documentatie.

2  Technologiebeleid en Economische Structuur, Adviesraad voor het Wetenschaps-en Technologiebeleid, april 1994, Den Haag.

3  Exploitatie van Universitaire kennis, Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid, februari 1995, Den Haag.

De Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, J. J. van Aartsen

S-AFE

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.