Brief minister - Gehandicaptenbeleid

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 24170 - Gehandicaptenbeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Gehandicaptenbeleid; Brief minister  
Document­datum 23-05-1995
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST8059
Kenmerk 24170, nr. 1
Van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 1994–1995

24 170

Gehandicaptenbeleid

Nr. 1

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

S-EMG

S-IMG

S-GV

S–VV

S-W

S-SV

S-BH

S-VOB

Rijswijk, 23 mei 1995

Hierbij bied ik u, mede namens de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E. Borst-Eilers, de minister van Verkeer en Waterstaat, A. Jorritsma-Lebbink, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, A. P. W. Melkert, de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, T. Netelenbos, de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, R. L. O. Linschoten en de staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, D. K. J. Tommel, het Meerjarenprogramma intersectoraal gehandicaptenbeleid 1995–1998 aan.

In dit programma wordt een overzicht gepresenteerd van de beleidsuitgangspunten en beleidsvoornemens van het kabinet voor de periode tot en met 1998. Noodzakelijkerwijs is het programma breed van opzet. Speerpunten van beleid zijn: 1) het bevorderen van het probleemoplossend vermogen van mensen met een handicap, onder meer door invoering van het persoonsgebonden budget, 2) het bevorderen van integratie, deelname door gehandicapten in alle sectoren van de samenleving (onder meer onderwijs- en arbeidsintegratie), 3) het verwerven van een beter zicht op de meest kwetsbare categorieën gehandicapten en 4) het stimuleren van zelfordening gericht op onder meer kwaliteitsverbetering, klantgerichtheid en een geïntegreerd en geobjectiveerd indicatiebeleid.

Over de uitwerking van dit programma zal ik u in 1996, 1997 en 1998 informeren door middel van voortgangsrapportages. Deze rapportages zullen u steeds in het voorjaar bereiken.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E. G. Terpstra

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.