The Black Series #1: Ik wil wapens!, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 maart 2009 20:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 Toon locatie
aanwezigen M. (Mat) Herben i e.a.
organisatie De Balie i

Een avondje infotainment over de internationale wapenhandel.

In Centraal Azië heeft Kolonel Sadeghi na een lange machtsstrijd de staat Bahramia uitgeroepen. Een nieuwe staat is geboren. Daar is niet iedereen even blij mee. Bahramia is vogelvrij voor aanvallen van vijandige buurlanden zoals Kazachstan en opstandige burgers.

Kolonel Sadeghi heeft echter een probleem: hij heeft geen zware wapens. Een paar AK47s dat lukt nog wel, maar geen bommenwerpers, tanks, raketten en ander spul.

En dat maakt het nieuwe land zeer kwetsbaar: Sadeghi’s staat is vogelvrij voor aanvallen door boze Kazachen, vijandige buurlanden en opstandige burgers. En je weet maar nooit wat de VS of China van plan zijn.

Daarom komt Kolonel Sadeghi op 24 maart naar De Balie voor advies. De Balie heeft hiervoor diverse experts uitgenodigd, die Sadeghi gaan helpen. Sadeghi zelf vertelt over zijn recente bezoek aan de wapenbeurs in Abu Dhabi. Wat is er zoal te koop op een wapenbeurs? Wat doet Nederland straks met zijn afgedankte F16’s, waar Sadeghi zeker interesse in heeft? Maar hoe gaat Sadeghi dat betalen?

Met onder andere: Mat Herben i (lobbyist en oud-LPF-leider) en Kees Homan (Instituut Clingendael en Generaal-majoor der mariniers b.d.) . De presentatie is in handen van Bahram Sadeghi en Wilbur Perlot.

Kom op 24 maart naar De Balie en wees getuige van de zoektocht Kolonel Sadeghi.

Leden van NGIZ-Amsterdam of SIB-Amsterdam kunnen gratis naar dit programma!

 Het programma is onderdeel van de splinternieuwe serie genaamd The Black Series, waarin we de achterkant van de internationale gemeenschap onderzoeken. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door Oxfam Novib.


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...