Lezing Sophie in 't Veld over Freedom of Speech, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 19 maart 2009 10:00
plaats Amsterdam, Denemarken
locatie Universiteit van Amsterdam (onder voorbehoud) Toon locatie
aanwezigen S.H. (Sophie) in 't Veld i, R. (Raymond) de Roon i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Op 19 maart geeft D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld een lezing op het Freedom of Speech-congres van de internationale studentenvereniging AEGEE in Amsterdam.

In de lezing van Sophie staat de vrijheid van meningsuiting in Europa centraal. Het AEGEE Amsterdam-congres is gericht op de recente ontwikkelingen die de vrijheid van meningsuiting ter discussie hebben gesteld. Daarbij valt te denken aan de opkomst van nieuwe media vormen, de film Fitna (in Nederland) en de cartoons over Mohammed (Denemarken). Op het congres spreken naast Sophie onder andere Prof. mr. T.P. Spijkerboer (hoogleraar Migratierecht aan de Vrije Universiteit, Amsterdam) en Raymond de Roon (lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Vrijheid).

http://www.aegee-amsterdam.nl/conference/

Datum: 19 maart

Tijd: 10:00 uur

Locatie: Universiteit van Amsterdam (onder voorbehoud)


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...