Religie en Ontwikkelingssamenwerking, Kandelaar

kaart nederlandKandelaar
datum 13 december 2008 - 13:00
plaats Kandelaar
locatie De Kandelaar Toon locatie
aanwezigen A.M.A. (Agnes) van Ardenne-van der Hoeven i, K.G. (Kathleen) Ferrier i e.a.
organisatie Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) i

Op 13 december organiseert de Eduardo Frei Stichting haar tweede publieksbijeenkomst in het kader van het project Over de Dijk: “Religie en Ontwikkelingssamenwerking”.

Na op 3 oktober in Breda over het 3-D concept te hebben gesproken zal nu de rol van religie in ontwikkelingssamenwerking centraal staan. De lezing wordt verzorgd door Agnes van Ardenne (Ambassadeur van Nederland aan de Food and Agriculture Organisation van de Verenigde Naties). Kathleen Ferrier (Woordvoerder Ontwikkelingssamen­werking CDA Tweede Kamerfractie) is dagvoorzitter van de bijeenkomst die plaatsvindt in het multifunctioneel verenigingsgebouw de Kandelaar in Amsterdam.


1.

Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA)

Het Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) is een onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is aan het CDA i. De jongerenorganisatie kwam tot stand na een fusie van de KVPJO i (KVP-Jongeren), ARJOS i (ARP-Jongeren) en CHJO i (CH-Jongeren). De organisatie is opgericht in 1981 en is lokaal, landelijk en internationaal actief. Het CDJA heeft circa vijftig afdelingen die zich richten op provinciale en lokale politiek.

2.

Meer over...