Brief minister ter correctie van een onjuistheid in de beantwoording van een Kamervraag over het onderhavige rapport - Energierapport 2008

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 31510 - Energierapport.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Energierapport 2008; Brief minister ter correctie van een onjuistheid in de beantwoording van een Kamervraag over het onderhavige rapport 
Document­datum 02-10-2008
Publicatie­datum 10-10-2008
Nummer KST122871
Kenmerk 31510, nr. 3
Van Economische Zaken (EZ)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2008–2009

31 510

Energierapport 2008

Nr. 3

BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 2 oktober 2008

In de beantwoording van de vragen van uw Kamer naar aanleiding van het Energierapport (Kamerstukken 31 510 nr 2) is tot mijn spijt een fout geslopen. In het antwoord op vraag 12 wordt ten onrechte verwezen naar een brief over het Besluit SDE, dat ik u gestuurd zou hebben. Deze brief is u nog niet aangeboden en zal ik u zo spoedig mogelijk doen toekomen.

Het juiste antwoord op vraag 12 luidt:

Zoals in het debat op 1 juli is aangegeven, zal ik hiermee rekening houden. Kort na het debat heb ik bij alle initiatiefnemers van windparken op zee, die mogelijk een Wbr(Wet beheer rijkswaterstaatwerken)-vergun-ning zullen aanvragen bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, geconsulteerd wat zij hiervan vinden. Een meerderheid van deze partijen bleek tegen deze compensatie voor afstand. Ik beraad me nog op mijn beslissing omtrent de afstandscorrectie en zal u in de brief over het Besluit SDE mijn overwegingen ter zake meedelen.

De minister van Economische Zaken, M. J. A. van der Hoeven

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.