Idealisme in 2008: dood of levend?, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 12 oktober 2008 20:00 - 21:30
plaats Utrecht
locatie TUMULTzaal, domplein 4 Toon locatie
aanwezigen A.J.W. (Wijnand) Duyvendak i, H.J. (Hans) Achterhuis e.a.
organisatie Vereniging Nederlandse Debatcentra

Idealisme in 2008: dood of levend?

Debat n.a.v. 'Voor wie de klok luidt' door THEATER EA.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) trokken duizenden mensen vanuit de hele wereld naar Spanje om de strijd tegen het fascisme te ondersteunen. Daar maakten zij deel uit van de Internationale Brigades, een georganiseerde groep vrijheidsstrijders die vochten voor het socialistische ideaal. Onder hen bevonden zich ook honderden Nederlanders. Deze massale strijd voor het politieke ideaal was een historische gebeurtenis die vandaag de dag veel vragen oproept. Hebben wij nog idealen om voor te vechten? Zijn de vrijheidsstrijders van toen de terroristen van nu? Bestaat idealisme anno 2008 nog wel?

Met o.a.: Wijnand Duyvendak, tot voor kort lid Tweede Kamer voor GroenLinks; Hanneke Willemse, specialiste Spaanse Burgeroorlog; Hans Achterhuis, filosoof; Kees Vuyk, kunstfilosoof; Tarkan Köroglu: regisseur 'Voor wie de klok luidt', artistiek leider THEATER EA.

Idealisme 2008: dood of levend? is een randprogramma bij 'Voor wie de klok luidt' van het Utrechtse toneelgezelschap THEATER EA. 'Voor wie de klok luidt' speelt zich af tijdens de Spaanse Burgeroorlog, waarin de Amerikaanse vrijwilliger Robert Jordan samen met

een Spaanse groep Republikeinen strijdt tegen de fascisten. Met het initiëren van deze avond wil THEATER EA de thematische verbinding tussen heden en verleden concreet maken door een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke debat. Het debat is voor iedereen toegankelijk.

De voorstelling 'Voor wie de klok luidt' is tussen 16 september en 25 oktober 2008 te zien op verschillende locaties in Nederland, waaronder Theater Kikker te Utrecht tussen 9 en 12 oktober 2008. Voor meer informatie www.theaterea.nl

TUMULT & THEATER EA

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Meer over...

1.

Documenten



2.

Meer over...