Brief minister over de topsalarissen in de zorgsector - Topinkomens

Deze brief is onder nr. 30 toegevoegd aan dossier 30111 - Topinkomens.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Topinkomens; Brief minister over de topsalarissen in de zorgsector 
Document­datum 03-09-2008
Publicatie­datum 10-09-2008
Nummer KST121794
Kenmerk 30111, nr. 30
Van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2007–2008

30 111

Topinkomens

Nr. 30

BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 3 september 2008

In reactie op de vragen van het Kamerlid Leijten over de topsalarissen in de zorgsector (2 070 825 140), dat door de staatssecretaris is afgedaan, heb ik onder nummer 15 een zestal vragen beantwoord over Sanquin. Over het toepasselijke regime uit de voorstellen in het advies «Normeren en Waarderen» van de commissie-Dijkstal heb ik vermeld dat het kabinet de Kamer op 27 juni 2008 heeft bericht welke regime van toepassing is op de sectoren die door die commissie zelf zijn genoemd. Daar heb ik aan toegevoegd dat het kabinet nog geen besluit heeft genomen over de uitbreiding van die lijst.

Direct aansluitend daarop kreeg ik, met het oog op het Algemeen Overleg op 4 september 2008 over die brief van 27 juni 2008, per e-mail de volgende vraag van het Kamerlid Leijten: «waar staat het kabinet met betrekking tot Sanquin?»

Ik kan u daarover meedelen dat sinds verzending van die brief een uitbreiding van de lijst nog niet op de agenda van de ministerraad heeft gestaan. Het is de bedoeling dat die agendering gebeurt ruim voordat de beoogde «Wet Normering topinkomens in de semi-publieke sector» in werking zal treden.

Zo zal het kabinetstandpunt over de uitbreiding van de lijst, en met welke instellingen/sectoren, de Kamer tijdig bereiken.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, A. Klink

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.