Liberale Zomer, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 juni 2008 11:00
plaats Den Haag
aanwezigen H.F. (Hans) Dijkstal i, J.W.M. (Hans) Engels i, H. (Hans) Goslinga i e.a.

Hans Dijkstal (oud VVD-partijleider), Hans Engels (D66-senator) en Hans Goslinga (politiek commentator Trouw) geven op zaterdag 21 juni a.s. de aftrap voor 'De Liberale Zomer'. In "Savanna" Prins Hendikplein 10 in Den Haag gaan zij vanaf 11 uur op uitnodiging van vrijzinnig liberalen in discussie over een nieuwe, vrijzinnig liberale politiek.

De Liberale Zomer is een initiatief van de Liberale Stroomgroep, een onafhankelijk platform voor liberalen, dat zich sinds 2004 inzet om liberale politiek bij met name VVD en D66 te stimuleren.

De politieke verhoudingen verschuiven de laatste jaren na verkiezingen sterk. In veel analyses wordt dit verklaard als een uiting van onvrede van het electoraat met het functioneren van onze democratische instituties. Men mist een heldere, duidelijke visie bij de gevestigde politieke partijen. Wat echter in alle analyses ontbreekt, is vervolgens het geven van een visie en de consequenties daarvan voor actuele maatschappelijke vraagstukken. De Liberale Stroomgroep heeft vanuit een vrijzinnig liberale politiek antwoorden geformuleerd, steeds vanuit de vraag: hoe het spanningsveld tussen de zelfbeschikking van het individu en het algemeen belang in evenwicht te houden. Dit leidt tot stellingen die onder andere pleiten vóór verwijderen van het grondwetsartikel 'vrijheid van godsdienst', vóór het afschaffen van een inburgeringstoets, vóór het omvormen van provincies en gemeenten tot een regiobestuur, vóór verdergaande democratisering, vóór het basisinkomen en vóór meer internationale solidariteit.

Programma

10.30 uur

ontvangst

11.00 uur 

reacties van de gastsprekers op de Brochure De Liberale Zomer

12.00 uur 

in gesprek met de gastsprekers en andere deelnemers tijdens een lunch

13.00 uur 

plenaire terugkoppeling en afsluiting.

14.00 uur

afsluiting

De kosten voor deelname bedragen € 15,-- ( inclusief koffie/thee, lunch, documentatie).

Via de website www.liberalezomer.nl kunt u zich hiervoor opgeven, de brochure downloaden en is meer informatie te vinden. Direct opgeven kan ook door de bijdrage over te maken op giro 1424322 t.n.v. Stichting Liberalen.info te Amersfoort o.v.v. 21 juni.


1.

Meer over...