Europadag in Maastricht, herdenking Woltgens

Maastricht
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 7 juni 2008 09:00 - 10 juni 2008 23:53
plaats Maastricht
locatie Theater ‘La Bonbonnière’, Achter de Comedie 1 Toon locatie
aanwezigen J.P. (Jan) Pronk i, F.C.G.M. (Frans) Timmermans i, R. (Rob) van Gijzel i, J.M. (Jan Marinus) Wiersma i, H.C.P. (Han) Noten i, H.C.J. (Ieke) van den Burg i, D.J.M. (Dorette) Corbey i, C.W. (Lily) Jacobs i, P. (Paul) Kalma i, E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, J.M.B. (Jan) Cremers i, opgeheven (Cremers, J.M.B.), G.M.K. (Ger) Kockelkorn, J.H.H. (Jan) Mans, J.W. (Jan) Smeets, O.M.T. (Odile) Wolfs, M. (Martin) Schulz i e.a.

De PvdA herdenkt haar recentelijk overleden partijgenoot Thijs Wöltgens op 7 juni a.s. tijdens een bijzondere Europamanifestatie in Maastricht. Internationale gasten Steve Stevaert en Martin Schulz komen dan samen met o.a. Jan Pronk, Lilianne Ploumen, Jan Smeets, Odile Wolfs, Rob van Gijzel, Jan Mans en Han Noten naar de Limburgse hoofdstad voor een grote bijeenkomst over succesvolle grensoverschrijdende samenwerking in Limburg en Noord-Brabant.

De bijeenkomst begint met een herdenking van Wöltgens, voormalig Tweede Kamer-fractievoorzitter en burgemeester van Kerkrade. Namens de Europese sociaal-democratische PES-partij, waar de PvdA deel van uitmaakt, voert fractievoorzitter Martin Schulz het woord. Schulz was burgemeester van de Duitse gemeente Wuerselen, de buurgemeente van Kerkrade. Daarnaast zijn er speeches van Ieke van den Burg, Paul Kalma en Ger Kockelkorn, en is er een bijzondere videoboodschap van staatssecretaris Frans Timmermans.

Op 7 juni laten PvdA-europarlementariërs Ieke van den Burg, Dorette Corbey, Jan Cremers, Lily Jacobs en Jan Marinus Wiersma samen met politici en prominenten zien wat er in Europa is bereikt. We gaan ook in debat over de uitdagingen die voor ons liggen: hoe pakken we de problemen aan die Nederland niet alleen kan oplossen? Hoe hervormen we de Europese Unie? Waar moet Europa zich wel, en waar juist niet mee bemoeien?

Ook is er ruime aandacht voor 'Europa in de buurt': de succesvolle grensoverschrijdende samenwerking in Limburg en Noord-Brabant. Bijvoorbeeld de Europese proefregio in oprichting. We kijken naar succesverhalen, knelpunten en oplossingen voor problemen.

Naast regionale, landelijke en Europese politiek is er tot slot een goed gevuld programma met muziek, cultuur, hapjes en drankjes. De bekende Limburgse muziekformatie 'Neet Oet Lottum' sluit de manifestatie af. 

U bent van harte welkom!

Lokatie: Theater ‘La Bonbonnière’, Achter de Comedie 1, Maastricht

Aanmelden: Via het telefoonnummer 0900-9553 kunt u zich aanmelden. Vermeld bij aanmelding reserveringsnummer 5572.

Het volledige programma >


1.

Meer over...