Krasse Knarren: Wilfried Martens, Brussel

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 juni 2008 20:00 - 21:30
plaats Brussel, België
locatie Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België Toon locatie
aanwezigen J.P. (Jan) Pronk i, H. (Hedy) d' Ancona i, F. (Frits) Korthals Altes i e.a.
organisatie deBuren

Ontmoetingen | DI 24.06.08 | 20.00 > 21.30

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Op dinsdagavond 24 juni wordt Wilfried Martens bij deBuren geïnterviewd door Mark Schaevers (Humo). Het gesprek vindt plaats aan de hand van beeldmateriaal uit onder andere het VRT-archief. Gebeurtenissen en beelden die van belang zijn geweest voor leven en loopbaan van de voormalige premier vormen zo de rode draad in het interview. Dit programma kadert in de reeks 'Krasse Knarren'.

Wilfried Martens (Sleidinge, 1936) is Minister van Staat en (sinds 1990) voorzitter van de Europese Volkspartij, de grootste fractie in het Europees Parlement. In de periode 1979-1992 was hij premier van negen Belgische regeringen. Hij wordt beschouwd als één van de vaders van het unionistisch federalisme in België. In 2006 verscheen zijn autobiografie Luctor et emergo. De memoires bij uitgeverij Lannoo.

Krasse Knarren

... is een reeks gesprekken en interviews met Vlaamse en Nederlandse politici die kunnen bogen op een lange ervaring. In de tweede helft van 2007 organiseerde deBuren in samenwerking met de Nederlandse Ambassade al twee afleveringen. Op 13 november gingen Frits Korthals Altes en Herman Decroo in gesprek over Vlaams en Nederlands liberalisme, en op 4 december discussieerden Hedy d'Ancona en Léona Detiège over feminisme en vrouwen in de Vlaamse en Nederlandse politiek. Dit voorjaar werden twee edities van Krasse Knarren geprogrammeerd in juni, waaronder de avond met Wilfried Martens. Daarnaast reflecteerden Jan Pronk en Willy Claes op 10 juni over de relatie tussen internationaal veiligheidsbeleid en ontwikkelingssamenwerking door de jaren heen.

In samenwerking met de Nederlandse Ambassade


1.

Meer over...