27611 - Initiatiefvoorstel Bestrijding van illegaal bezit van wapens en daarmee samenhangend geweld - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 21 mei 2019
kalender

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 16†februari†2001 aanhangig gemaakt door het Tweede Kamerlid Kuijper (PvdA)†i.

 

Dit initiatiefvoorstel van de leden Van Heemst (PvdA) en Wolfsen (PvdA) wijzigt de Wet wapens en munitie met het oog op het toenemende wapengeweld in de samenleving. Het voorstel beoogt de politie meer in staat te stellen preventief vervoermiddelen op de aanwezigheid van wapens te controleren door de politie dezelfde bevoegdheden te geven als de douane nu al heeft. Op dit moment kan de politie slechts bij gerede verdenking een onderzoek instellen.

1.

Volledige titel

Voorstel van het lid Kuijper tot wijziging van de Wet wapens en munitie in verband met de bestrijding van illegaal bezit van wapens en daarmee samenhangend geweld

 

2.

Documenten

(4 stuks)

2 16†februari†2001, geleidende brief, nr. 1     KST51377
Geleidende brief
publicatie: 19†februari†2001
 
2 16†februari†2001, voorstel van wet, nr. 2     KST51378
Voorstel van wet
publicatie: 19†februari†2001
 
2 16†februari†2001, memorie van toelichting, nr. 3     KST51379
Memorie van toelichting
publicatie: 19†februari†2001
 

3.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

4.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van ANP en PDC Informatie Architectuur.

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn, op de voet. De monitor signaleert de recent aan deze dossiers toegevoegde documenten en de vergaderingen waarin ze aan de orde komen. U ziet in ťťn oogopslag van elk lopend wetsvoorstel de stand van zaken. Via e-mail-alerts en de nieuwsbrieffunctie zijn u en uw relaties altijd onmiddellijk op de hoogte.

Als u meer wilt weten over de Parlementaire Monitor, bekijk dan de uitgebreide beschrijving op www.pdc.nl of neem contact met ons op via info@parlementairemonitor.nl.