Nader verslag

In een nader verslag stelt de verantwoordelijke Tweede Kamercommissie voor behandeling omtrent het regeringswetsvoorstel aanvullende vragen.

Dit gebeurt als reactie op een verslag. De Kamercommissie moet binnen 10 tot 21 werkdagen laten weten of een tweede schriftelijke ronde nodig is.

Het nader verslag begint met de titel van het betreffende wetsvoorstel, het Kamerstuknummer en de samenstelling van de Tweede Kamercommissie die de behandeling van het wetsvoorstel op zich neemt. Hierbij worden zowel leden als plaatsvervangende leden genoemd. Hierna volgt een algemene inleiding, deze bedraagt meestal de tekst: "De vaste commissie voor [...], belast met het voorbereidend onderzoek van dit wetsvoorstel, heeft de eer als volgt nader verslag uit te brengen van haar bevindingen. Onder het voorbehoud dat de initiatiefnemers de gestelde vragen tijdig en genoegzaam zullen hebben beantwoord, acht de commissie de openbare beraadslaging over dit wetsvoorstel voldoende voorbereid."

Na de inleiding volgt een inhoudsopgave waarin de opbouw van het verslag wordt weergegeven. De inhoud verschilt per nader verslag, maar begint altijd met een stuk 'algemeen'. Het verslag wordt ondertekend door de commissievoorzitter en de commissiegriffier.