Kamer vergadert morgen al over rapport-Van den Haak

woensdag 18 december 2002, 11:14

De Tweede Kamer zal morgen al vergaderen over de bevindingen van de commissie-Van den Haak. Dat is ongebruikelijk snel en ook op een dag dat de Kamer al op vakantie had moeten zijn. Het debat naar aanleiding van het bouwfrauderapport wordt pas in januari, na de verkiezingen gehouden.

VVD-kamerlid Clemens Cornielje i had vorige week het initiatief genomen voor een snel debat over de bevindingen van de Commissie. Het is belangrijk om het rapport nu in de Tweede Kamer te behandelen, omdat de beveiliging van Fortuyn nu wordt besproken in de samenleving. Hierdoor was ook het kabinet gedwongen om snel te handelen. Het kwam gisteren al bijeen om het rapport te beoordelen en een reactie op te stellen.

Een belangrijk onderdeel van het debat is de rol en verantwoordelijkheid van de verschillende ministers en instanties die een rol hebben gespeeld bij de beveiliging van Fortuyn. In het bijzonder wordt gekeken naar de rollen van de ministers Korthals i en De Vries i en van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

bron: Trouw, 18 december 2002

 

verwant nieuws: